-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Πράσινο φως» της ΕΕ για την στήριξη ύψους 6,8 δις ευρώ στην Ellinair

«Πράσινο φως» της ΕΕ για την στήριξη ύψους 6,8 δις ευρώ στην Ellinair

airbus a319 46449 e1651598818267 jpg
«Πράσινο φως» σε ένα μέτρο ελληνικής βοήθειας ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Ellinair έδωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε, σήμερα, πως η στήριξη – ύψους 6,8 δις – της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Ellinair είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το μέτρο αυτό στοχεύει στην αποζημίωση της αεροπορικής για τις ζημιές που υπέστη κατά την περίοδο από 18 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 2 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να εγκρίνει μέτρα κρατικών ενισχύσεων που χορηγούν τα κράτη μέλη για την αποζημίωση συγκεκριμένων εταιρειών ή τομέων για τη ζημία που προκαλούνται άμεσα από έκτακτα περιστατικά.

Η Επιτροπή έκρινε ότι η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται ως ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό, καθώς είναι ένα έκτακτο, απρόβλεπτο γεγονός με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο. Η Επιτροπή διαπίστωσε, παράλληλα, ότι το ελληνικό μέτρο θα αποζημιώσει ζημιά που συνδέεται άμεσα με την πανδημία του κορονοϊού.

Διαπίστωσε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, καθώς η αποζημίωση δεν υπερβαίνει το αναγκαίο για την αποκατάσταση της ζημίας.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο αποζημίωσης είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Πηγή: Dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ