Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι: Πολυθρόνα για δύο

Περιστέρι: Πολυθρόνα για δύο

Περιστέρι, ο επόμενος κόουτς

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στο Περιστέρι. Η απόδοση σε σχέση με την επένδυση και τους στόχους δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι διοικούντες, οπότε οι πρίγκιπες της δυτικής όχθης θα αλλάξουν… δέρμα. Κι αν συνήθως η αρχή γίνεται με τον προπονητή, αυτή τη φορά θα ξεκινήσουν από τα υψηλότερα πατώματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να βγάλουμε άκρη. Το Περιστέρι άλλαξε προπονητές και παίκτες σαν τα πουκάμισα. Αυτή η τακτική δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δημιουργούνται δύο προβλήματα:

• Ξοδεύτηκαν πολλοί και καλοί προπονητές. Δεν μπορεί όλοι να ήταν κατώτεροι των απαιτήσεων του Περιστερίου.
• Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, δίχως πλάνο, δίχως ανταπόδοση, δίχως να πετύχει κάτι το Περιστέρι.

Ο Πανταζόπουλος στο κάδρο

Το χειρότερο για το Περιστέρι είναι πως όσοι έφυγαν, μιλούν με τα χειρότερα λόγια για την ομάδα. Είναι πρόδηλο ότι κάτι πάει λάθος. Ο Γιώργος Πανταζόπουλος χειρίστηκε τα πάντα εν λευκώ και πλέον είναι για τα καλά στο κάδρο. Έχει αποτύχει, γι’ αυτό κι επίκειται η απομάκρυνσή του. Το αν θα φύγει τελείως, ή θα διατηρήσει μια θέση, δίχως όμως επαφή με το αγωνιστικό τμήμα, θα φανεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Θόδωρος Καρατζάς κι ο Φίλιππος Κότσης δεν θα γνωριστούν… σήμερα. Έχουν μακρά κοινή θητεία στον ΕΣΑΚΕ. Έχουν δουλέψει μαζί, υπάρχει αλληλοεκτίμηση, έχουν… χημεία. Γι’ αυτό κι ο ιστορικός πρόεδρος της λίγκας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση.

Πολυθρόνα για δύο

Ο κ. Καρατζάς έμεινε τρία χρόνια στον Κολοσσό, με σημαντικές επιτυχίες, αλλάζοντας το πρόσωπο της ομάδας. Κουράστηκε, καθώς κάθε αγώνας ήταν για τον ίδιο… εκτός έδρας. Το Περιστέρι είναι ο επόμενος σταθμός, σαφώς πιο κοντά στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Δεν έχει πιάσει ακόμα δουλειά, αλλά σύντομα θα αναλάβει δράση. Πρώτο μέλημα η εύρεση προπονητή, καθώς ο Μίλαν Τόμιτς δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων. Ποιος θα τον διαδεχθεί;

Ο Κούρο Σεγκούρα είναι το φαβορί. Έχει εκτιμηθεί η δουλειά του, και στον Ιωνικό, και στην ΑΕΚ. Θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα, να δουλέψει σε μια ομάδα με προοπτική, όπως θα είναι την επόμενη σεζόν το Περιστέρι. Θέλει και τον θέλουν, οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Η επικείμενη αποχώρησή του από την «Ένωση» άνοιξε μια συζήτηση για τον Ηλία Καντζούρη, ο οποίος φεύγει από τον Κολοσσό. Δεν αποκλείεται να διαδεχθεί τον Ισπανό κόουτς, όμως η έλευση Καρατζά στο Περιστέρι ίσως αλλάξει τις ισορροπίες. Ο έμπειρος παράγοντας εκτιμά και γνωρίζει καλά τον Έλληνα κόουτς, οπότε δεν αποκλείεται να προκριθεί ο Ηλίας αντί του Κούρο.

Όπως και να ‘χει το Περιστέρι γίνεται εργοτάξιο. Πολλά θα αλλάξουν, ελάχιστα θα θυμίζουν τη φετινή ομάδα, σε όλα τα… πατώματα της πολυκατοικίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …