Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Περιστέρι – Λαύριο 91-80: Πέταξε στα πλέι οφ και πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό

Περιστέρι – Λαύριο 91-80: Πέταξε στα πλέι οφ και πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό

Περιστέρι

Το Περιστέρι νίκησε το Λαύριο με σκορ 91-80 για την τελευταία αγωνιστική της Basket League. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς πάει στα πλέι οφ καθώς καταλαμβάνει την 8η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Αυτό το γεγονός φέρνει τον άλλοτε σταρ του Ολυμπιακού κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Πέτεγουεϊ με 21 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κακλαμανάκης με 22 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πάντα κοντά στο σκορ. Το Περιστέρι έχοντας ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 22-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς κατάφερε να ενισχύσει την κυριαρχία της. Με όπλο την άμυνα, αλλά και την καλή απόδοση των γηγενών παικτών με αιχμή τον Βασίλη Χρηστίδη, το τέλος του ημιχρόνου βρήκε το Περιστέρι να προηγείται με 47-39.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου το Λαύριο βρήκε τις λύσεις να αντιδράσει. Με το χρονόμετρο να γράφει 5′ για τη λήξη της περιόδου, ο Ρασάντ Βον έκανε το 57-54. Έκτοτε οι Περιστεριώτες κατάφεραν να ελέγξουν και πάλι το ρυθμό της αναμέτρησης και 2:30” πριν το τέλος της περιόδου ο Γκρέι έκανε το 63-57. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 68-62.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο  το Περιστέρι μπήκε με σκοπό να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με το χρονόμετρο να γράφει 7:25” για το τέλος, ο Πέτεγουεϊ έκανε το 80-69. Μάλιστα οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμά του. Με το χρονόμετρο να γράφει 2:46” ο Πέτεγουεϊ χτυπά και πάλι κάνοντας το 89-74.

Η ουσία για τις δυο ομάδες δεν άλλαξε και το Περιστέρι πήρε μεγάλη νίκη επί του Λαυρίου με σκορ 91-80

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 47-39, 68-62, 91-80.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

«Λύγισε» ο Σπανούλης: «Ευχαριστώ τη γυναίκα μου για την στήριξη της»

«Λύγισε» ο Βασίλης Σπνούληε κατά την βράβευση του. Ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε στα χέρια …