Κεντρική Basket League Ο Παπαγιάννης στην 20άδα με τις περισσότερες, «πράσινες» συμμετοχές

Ο Παπαγιάννης στην 20άδα με τις περισσότερες, «πράσινες» συμμετοχές

Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός, παρά τα κενά του διαστήματα, ήταν ανώτερος του Απόλλων Πάτρα και επιβλήθηκε με σκορ 78-68 με τον Γιώργο Παπαγιάννη να μπαίνει στην 20αδα με τις περισσότερες «πράσινες» συμμετοχές.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε τον Απόλλωνα Oscar στο τελευταίο ματς της χθεσινής μέρας για την 25η αγωνιστική και έγινε η πρώτη ομάδα από καταβολής Α’ Εθνικής που έφτασε τις 1.400. Χρειάστηκε 1.717 αγώνες για να το καταφέρει. Μέσα από αυτό το ξεχωριστό, στατιστικά, παιχνίδι, ο Γιώργος Παπαγιάννης κατάφερε κάτι επίσης ξεχωριστό αφού μπήκε στην 20άδα της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τα περισσότερα ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο διεθνής σέντερ φόρεσε τα πράσινα σε ματς Πρωταθλήματος για 130ή φορά και έτσι «έπιασε» στην 20ή θέση της σχετικής λίστας, στα χρόνια της Stoiximan Basket League τον Κώστα Παταβούκα.

Ακόμη ο Παπαγιάννης με τα τρία μπλοκ που μοίρασε, έγινε ο 21ος μπλοκέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 155, ξεπέρασε τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη (153), τον Ίαν Βουγιούκα (154) και «έπιασε» τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Πέραν των όσων κατάφερε ο Γιώργος Παπαγιάννης…

*Τον Κώστα Παταβούκα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην τριετία 1993-96 και στη διετία 1997-99, ξεπέρασε σε μία από τις ιστορικές, «πράσινες» λίστες και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός με το μοναδικό του κλέψιμο, έφτασε τα 79 και μπήκε στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων «κλεφτών» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος.

Παράλληλα ο Σαντ-Ρος με τις τέσσερις ασίστ που είχε χθες, μπήκε στην πρώτη 15άδα των ξένων πασέρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Έφτασε τις 144 και προσπέρασε τον Ντίνο Ράτζα που είχε 142 στη διετία 1997-99.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 10 πόντους και μέσα από τη 286η εμφάνιση του ξεπέρασε τους 1.700 πόντους καριέρας.

Ο διεθνης φόργουορντ παράλληλα έγινε ο 66ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασε τις 50 συμμετοχές Πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…