Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ο Γκραντ την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία του Προμηθέα

Ο Γκραντ την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία του Προμηθέα

Grant250522 jpg

Ο Τζεράι Γκραντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκρισης του Προμηθέα και απέναντι στην ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ίσως το σημαντικότερο επίτευγμα του ήταν τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που είχε και που αποτελούν νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ μοιράζονταν πριν το σημερινό παιχνίδι με οχτώ επιθετικά ριμπάουντ ο Έρικ Γκριν της ΑΕΚ (εκτός έδρας με το Περιστέρι Vitabiotics) και ο Σακούρ Τζούστον του Άρη (εκτός έδρας με το Λαύριο Megabolt). Όχι μόνο αυτό όμως.

Τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ του Τζεράι Γκραντ είναι και νέο ρεκόρ στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός σέντερ ξεπέρασε την επίδοση των οχτώ που είχαν ο Χρήστος Σαλούστρος από την περίοδο 2017-18, ο Οκτάβιους Έλις από την περίοδο 2018-19 και ο Ντάνι Αγκμπελίς από την περσινή σεζόν.

Ο Αμερικανός με αυτά τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ έγινε ο 3ος της σχετικής ιστορικής λίστας του Προμηθέα στην κατηγορία. Έφτασε τα 113 και ξεπέρασε τον Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 108 στην τριετία 2017-20.

Ο Τζεράι Γκραντ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας συνολικά 14 ριμπάουντ που αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Η κορυφαία επίδοση των 58 προηγούμενων εμφανίσεων του ήταν εκείνη της 4ης αγωνιστικής κόντρα στη Λάρισα.

Ακόμη ο Γκραντ με τους 18 πόντους του ξεπέρασε τους 600 και με τα 14 ριμπάουντ του ξεπέρασε τα 300 σε 59 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Γκραντ έφτασε για τέταρτη φορά φέτος σε double-double στο φετινό Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη ήταν στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι τρία από τα τέσσερα double-double του σέντερ του Προμηθέα σημειώθηκαν χωρίς λάθος. Με το σημερινό, ο Προμηθέας έγινε η πέμπτη ομάδα φέτος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό double-double μετά τον Άρη (15), τη Λάρισα (12), τον Ηρακλή (11) και τον Ολυμπιακό (11).

Ο Αμερικανός είχε 4/7 βολές με τις οποίες «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της λίστας του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 136 εύστοχες στη διετία του στην ομάδα της Πάτρας και ξεπέρασε τον Μο Φαγιέ που είχε 133.

Με βάση το ranking, αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Αμερικανού στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 33 ranking ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του 30 στο ματς με τη Λάρισα από τον πρώτο γύρο.

Αξιοσημείωτα επιτεύγματα προέκυψαν για τρεις παίκτες του Προμηθέα στην ιστορική λίστα των σκόρερ της αχαϊκής ομάδας στη Stoiximan Basket League…

*Με τους 14 που είχε σήμερα, ο Δημήτρης Αγραβάνης έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τους 900.

*Με τους πέντε πόντους του ο Νίκος Γκίκας έγινε ο δεύτερος που έφτασε τους 800.

*Με τους 12 που είχε κόντρα στην ΑΕΚ, ο Κέντρικ Ρέι μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας. Έφτασε τους 232 και ξεπέρασε τον Τερέλ Παρκς που είχε 229 στη σεζόν 2018-19. Ο Αμερικανός γκαρντ αν και τελείωσε το ματς με 12 πόντους και επτά ασίστ, «έγραψε» την 11η επίδοση με 9+ άστοχα δίποντα στη φετινή σεζόν έχοντας 3/12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…