Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μακρόν για την εκλογική νίκη

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μακρόν για την εκλογική νίκη

Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν επισήμανε στον Μακρόν τη σημασία των διμερών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Παρισιού για την Ευρώπη.

Ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δυο ηγετών μετά τη νίκη του Μακρόν στις 24 Απριλίου απέναντι στην υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν “μέτρα για τη βελτίωση των τουρκογαλλικών σχέσεων” καθώς και για τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, διευκρίνισε η τουρκική προεδρία.

Το Παρίσι και η Άγκυρα προσπαθούν εδώ και έναν και πλέον χρόνο να βελτιώσουν τη διμερή σχέση τους, που επλήγη από μια σειρά διαφορών για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου ένα περιστατικό έφερε αντιμέτωπα ένα τουρκικό πλοίο και ένα γαλλικό πλοίο τον Ιούνιο του 2020, καθώς και για τη Λιβύη ή τη Συρία.

Στο παρελθόν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει την “ψυχική υγεία” του Μακρόν

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει την “ψυχική υγεία” του Μακρόν και τον είχε κατηγορήσει ότι διεξάγει “εκστρατεία μίσους” κατά του Ισλάμ.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ενώπιον τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι η ήττα της Μαρίν Λεπέν ήταν μια “νίκη” κατά του “εξτρεμισμού”.

Η Λεπέν είχε προτείνει συγκεκριμένα να απαγορευτεί η χρήση της ισλαμικής μαντήλας στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…