Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Oι παίκτες και οι φίλαθλοί μας μίλησαν»

Μπαρτζώκας: «Oι παίκτες και οι φίλαθλοί μας μίλησαν»

Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 και στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών και την στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Πρώτα απ όλα θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, όλο τον σύλλογο, γι αυτό το καταπληκτικό κατόρθωμα. Θέλω επίσης να εκφράσω τον σεβασμό στη Μονακό, άξιζε πολύ να βρίσκεται στο Final Four. Ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη σειρά. Έπρεπε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας την ώρα του αγώνα, το συζητήσαμε στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη, αλλά και στη διάρκεια του ημιχρόνου.

Ήταν σίγουρο πως θα ήταν ένα παιχνίδι σαράντα λεπτών. Από την στιγμή που στο πρώτο μέρος ήμασταν στο -7, με τη Μονακό να έχει 8/8 τρίποντα με τον Ουαταρά και τον Λι, πιστεύαμε πως θα βρούμε τρόπο να κυριαρχήσουμε μέσα από την άμυνά μας και να έχουμε κάποιες έξτρα λύσεις. Δεν χρειάζεται να αναλύσω παραπάνω το παιχνίδι, το έκανα όλη τη σεζόν. Σήμερα, οι παίκτες και οι φίλαθλοί μας μίλησαν!

Οι δύσκολες στιγμές δυναμώνουν τις ομάδες, δυναμώνουν την πεποίθηση πως ακόμη κι αν πάει κάτι στραβά, παίζοντας ενωμένοι, θα είσαι δυνατός στη συνέχεια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Final Four. Αυτή την στιγμή, το μόνο που θα πω είναι πως όταν γύρισα στον Ολυμπιακό, θα ήταν υπέροχο να ξαναπάμε στο Final Four. Στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Ό,τι καταφέρνεις με κόπο και προσπάθεια, είναι κάτι που μετράει».

Για το συναπάντημα με την Αναντολού Εφές:

«Πιθανότατα είδατε την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας. Φυσικά δεν μπορούσα να πω ούτε κουβέντα στους παίκτες μου για τον αντίπαλο στο Final Four. Έχουμε κάποιες μέρες για να προετοιμαστούμε για το Βελιγράδι. Η Αναντολού Εφές είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μιλάμε για μια ομάδα που την τελευταία τετραετία βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, είναι στην κορυφή της ποιότητας της διοργάνωσης. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον οργανισμό της Αναντολού Εφές, όπως επίσης για τον Εργκίν Αταμάν. Αυτό που θα υποσχεθούμε είναι πως θα είμαστε έτοιμοι για τον ημιτελικό. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, καταρχάς».

Ενώ συνέχισε:

«Η Μονακό μάς έφτασε στα όριά μας. Στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εκεί, δείξαμε πόσο σκληροί είμαστε. Η πιο σημαντική στιγμή στη σειρά ήταν όταν χάσαμε με 20 πόντους στο Game 2 και μας αποθέωσε το γήπεδο. Αυτό δεν το λέω για να κολακεύσω κανέναν. Αυτό έδειξε ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι είμαστε μαχητές και παλεύουμε.

Στο Game 4 χάσαμε στο τέλος κάποιες κρίσιμες κατοχές, ήμασταν μια απόφαση μακριά από το Final Four. Αν η Μονακό δεν πήγαινε στο Final Four, ουδείς θα έλεγε τίποτα. Για μας θα ήταν μεγάλη απογοήτευση. Από την αρχή, το αποψινό παιχνίδι δεν πήγε καλά».

Για το τι είπε στο ημίχρονο:

«Όταν οι παίκτες είναι φοβερά αγχωμένοι, κάτι που ήταν ξεκάθαρο γιατί σουτάραμε με χαμηλά ποσοστά στις βολές σε όλη τη σειρά. Το μόνο που θέλω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να είμαι υποστηρικτικός στους παίκτες. Με τη Μονακό να σουτάρει τόσο καλά στο πρώτο μέρος κι εμείς να έχουμε λιγότερες κατοχές, τους είπα ότι θα έχουμε την ευκαιρία».

Για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να ηρεμήσουν οι παίκτες πνευματικά και σωματικά:

«Δύο μέρες, όσες το ρεπό που θα δώσω. Να ξέρετε όμως πως παρά το ρεπό, θα είναι εδώ. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι εδώ τη δεύτερη μέρα για να δουλέψουν με τους προπονητές, όπως έκαναν όλη τη σεζόν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…