Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: Ο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού θέλει να θριαμβεύσει στο Βελιγράδι

Μπαρτζώκας: Ο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού θέλει να θριαμβεύσει στο Βελιγράδι

Άλωσε το Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθοδήγησε τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βελιγραδίου και φιλοδοξεί να πανηγυρίσει το δεύτερο του τρόπαιο στη μακρά προπονητική του καριέρα.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από το 2017 και το Final Four της Κωνσταντινούπολης επιστρέφει στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης. Μεγάλο μέρος της «ερυθρόλευκης» επιτυχίας πιστώνεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο 56χρονός πολύπειρος τεχνικός είναι ένας εξαιρετικός μαέστρος της καλοκουρδισμένης «ερυθρόλευκης» μηχανής.

coach

Δικαιώθηκε στο έπακρο για τις επιλογές παικτών

Έχει το μοναδικό χάρισμα να επιλέγει άσημους στους περισσότερους φίλους της πορτοκαλί θεάς παίκτες και να παίρνει από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους. Τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τρεις μεταγραφές, οι οποίες απέδωσαν και με το παραπάνω καρπούς. Ο λόγος για τους Τόμας Ουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μουσταφά Φαλ.

coach 2

Έπειτα από το καλοκαίρι του 2014 ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού ήταν δύσπιστοι όταν γνωστοποιήθηκε η επιστροφή του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ωστόσο, με την έως τώρα δουλειά του φέτος διέψευσε κατηγορηματικά τους πάντες. Ζει με τεράστιο πάθος κάθε αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» από τον πάγκο. Οι εξάρσεις του δείχνουν το πόσο διψασμένος είναι για να προσθέσει νέες διακρίσεις στο βιογραφικό του.

Στον Γιώργο Μπαρτζώκα πιστώνεται και ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο το 2013. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ νίκησαν με το εντυπωσιακό 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης για το τρίτο τους ευρωπαϊκό τους τρόπαιο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να είχε έτοιμη ομάδα από τον θρύλο Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά διατήρησε αναλλοίωτα όλα τα συστατικά του «ερυθρόλευκου» παζλ.

coach 3

Η πρόκριση στο Final Four φέρει την υπογραφή του

Ο Έλληνας τεχνικός ετοιμάζεται για το τρίτο του Final Four ως προπονητής. Το 2013 πανηγύρισε το παρθενικό του ευρωπαϊκό τίτλο ως προπονητής. Έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτάει τον θεσμό. Τη σεζόν 2015-2016 με προσωπικές του επιλογές ( Ντιλέινι, Ράντολφ, Σίγκλετον) στελέχωσε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία με μια ξέφρενη πορεία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες (88-81) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελεί τον κύριο εκφραστή της νέας εποχής, η οποία έχει αρχίσει να ανατέλλει για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να οικοδομήσουν μια εγχώρια κυριαρχία και να εδραιωθούν στην ελιτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Μπαρτζώκας είναι θερμός υποστηρικτής του ομαδικού πνεύματος και των υψηλών κινήτρων.

oach 4

Υπό τις οδηγίες του, ο Ολυμπιακός κατέλαβε τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague. Η πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου φέρει την υπογραφή του. Οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν δύο νίκες από το τέταρτό τους ευρωπαϊκό και στην μεγάλη τους προσπάθεια θα έχουν και τους φιλάθλους τους, οι οποίοι θα μετατρέψουν σε δεύτερο «ΣΕΦ» τη «Stark Arena.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…