Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ολυμπιακός είναι στο υψηλό επίπεδο της Euroleague και θα μείνει εδώ»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ολυμπιακός είναι στο υψηλό επίπεδο της Euroleague και θα μείνει εδώ»

Μπαρτζώκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη  ήττα της ομάδας του από την Εφες αναφέρθηκε στην απειρία τέτοιον παιχνιδιών, στην στήριξή του κόσμου, στους Λάρκιν-Μίσιτς τονίζοντας πως είναι περήφανος για την πορεία της ομάδας του.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο έμπειρος προπονητής:

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι αν είχαμε κάποιες αποφάσεις καλύτερες. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και αυτό μας κόστισε. Είναι δύσκολη νύχτα για τους φίλους της ομάδας. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Ήρθαμε εδώ μετά από μια μεγάλη περίοδο που εν μετείχαμε σε Final 4. Δείξαμε ότι αξίζαμε να είμαστε εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός είναι στο υψηλό επίπεδο της Euroleague και θα μείνει εδώ».

Για το πόσο επηρέασε η απειρία σε τέτοια παιχνίδια: «Κάποιες φορές πληρώνουμε την απειρία τέτοιων αγώνων. Πάντα είναι δύσκολο την πρώτη φορά. Παίρνεις κάποιες αποφάσεις και πρέπει να σκεφτείς. Δεν παραπονιέσαι γι αυτό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Χτίσαμε μια γερή ομάδα και στις δύο πλευρές. Ξέρουν πώς να παίζουν σε κρίσιμες στιγμές. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Εφές και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας».

Για την έκβαση του αγώνα και εάν φέρνει απογοήτευση: «Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο μέρος, αλλά βρεθήκαμε μόνο με 1 πόντο μπροστά. Η Εφές έχτισε διαφορά 11 πόντων στη συνέχεια. Έχουν την εμπειρία να επιστρέψουν και είχαμε πολλές ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά. Θυμάμαι κάποια λάθη στο τρανζίσιον. Κάποιες φορές χάσαμε κάποιες φάσεις και κάποια pull up. Είχαμε 3 χαμένες βολές σε κρίσιμα σημεία και σε τέτοιες στιγμές θες μεγάλα σουτ για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ο Βεζένκοφ είναι φανταστικός σουτέρ, αλλά μέτρησε 1/8 τρίποντα. Η άμυνα στην Ευρώπη είναι τέτοια που προστατεύει το καλάθι και πρέπει να βρεις ελεύθερα σουτ. Είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να επιστρέψει αν βάλεις τα σουτ. Ήμασταν σταθεροί και συνεπείς και παλέψαμε ως το τέλος».

Για τους Λάρκιν-Μίσιτς: «Θέλω να μιλάω για την ομάδα μου και τους παίκτες μου. Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν γι αυτούς τους παίκτες. Είχαν τύχη σήμερα. Είναι φανταστικό δίδυμο και οι δύο προσθέτουν πράγματα ο ένας στον άλλο. Δημιουργούν, εκτελούν. Συγχαρητήρια στην Εφές. Πληρώνει πολλά λεφτά να τους έχει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είμαι ευγνώμων για την στήριξη του κόσμου. Έχει να κάνει με την στήριξη που είχαμε όλη τη σεζόν. Είμαι πραγματικά ευγνώμων και λυπημένος που δεν τους δώσαμε τη χαρά να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το τελευταίο σουτ ήταν μια επιλογή που έπρεπε να κάνουμε. Η απόφασή μου ήταν να παίξουμε άμυνα. Προσπαθήσαμε να παίξουν πικ εν ρολ με τον Μόερμνα, όμως ήταν ένα δύσκολο σουτ του Μίσιτς, που έβαλε το σουτ τελικά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα προφανώς, όμως πήρε το σουτ και το έβαλε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…