Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενώ απορρίφθηκε – και πάλι ομόφωνα – η ένσταση να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Μυλωνοπούλου. Ο Μπάμπης Αναγνωσ΄τόπουλος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του αλλά και σε 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου της Ρόξυ.

Οι δικηγόροι του Αναγνωστόπουλου ζητούσαν από τους δικαστές να του αναγνωρίστουν ελαφρυντικά για την καλή του συμπεριφορά, αλλά και τον πρότερο συννομο βίο του. Καταπέλτης, για μια ακόμη φορά, η εισαγγελέας που παρενέβη πριν λίγο:

«Τι να το κάνω αν είχε καλή κοινωνική συμπεριφορά ή αν είχε καλή επαγγελματική εξέλιξη από τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του; Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν συντρέχουν ειδικές περιστάσεις». Μάλιστα η προεδρος είπε ότι οι 12 μήνες προφυλάκισης του δεν ειναι ικανοί για να αποδειχθεί η μεταστροφή του κρατουμένου.

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης», τόνισε η εισαγγελέας στην πρώτη αγόρευσή της.

Ζητώντας από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τα περί «θολωμένου μυαλού» του δράστη, ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση πως «το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως ,από την στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».

«Eίχε χρόνο να κάνει πίσω»
«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία», σημείωσε η Εισαγγελέας.

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω.

Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος ορος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου», πρόσθεσε.

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος».

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Θετικά νέα για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

Υπό έλεγχο το πρόβλημα υγείας του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ύστερα από τα χθεσινά ανησυχητικά …