Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λάσο: Ο αναμορφωτής της Ρεάλ σηκώνει μανίκια για το έβδομό του Final Four [pics- vid]

Λάσο: Ο αναμορφωτής της Ρεάλ σηκώνει μανίκια για το έβδομό του Final Four [pics- vid]

Λάσο

Ο Πάμπλο Λάσο βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αναγεννήσει αγωνιστικά τον ισπανικό σύλλογο, φιλοδοξώντας να τον οδηγήσει στην κατάκτηση της 11ης Euroleague της ιστορίας του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης για 12η φορά στην ιστορία της θα δώσει το παρόν σε Final Four. Μεγάλο μέρος της σταθερής παρουσίας του ισπανικού συλλόγου στην ευρωπαϊκή ελιτ πιστώνεται ο Πάμπλο Λάσο. Ο 54χρονός Βάσκος τεχνικός είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακρίσεων της «Βασίλισσας» ιδίως την τελευταία δεκαετία. Έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο, πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει και έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία ως προπονητής γίνεται μέντορας τον επιτυχιών της Ρεάλ.

aza

Έχει χτίσει σχέση ζωής με τη «Βασίλισσα»

Ο Πάμπλο Λάσο έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ιστορία του μπασκετικού οργανισμού της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά τη διετία 1995-1997 φόρεσε τη φανέλα του ισπανικού συλλόγου. Μεταξύ άλλων πανηγύρισε ένα Κύπελλο Ισπανίας (1995) και ένα Κύπελλο Σαπόρτα (1997). Μέχρι το 2003 συνέχισε την καριέρα του ως παίκτης για να ξεκινήσει τη σεζόν 2003-2004 την σπουδαία του προπονητική σταδιοδρομία.

laso2 1

Τη σεζόν 2011-2012 κάνει το μεγάλο του προπονητικό άλμα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη δεύτερη κιόλας του σεζόν οδηγήσει την ισπανική ομάδα στον τελικό της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και τη σεζόν 2013-2014 με τη Ρεάλ να ηττάται στον τελικό από την Μακάμπι.

egqw

Κυρίαρχο προπονητικό του στοιχείο η μαχητικότητα

Έχοντας χάσει δύο συνεχόμενους τελικούς, ο Λάσο δεν το βάζει κάτω. Αντίθετα, πεισμώνει και κατορθώνει να πανηγυρίσει δύο Ευρωλίγκες ως ο μαέστρος του ισπανικού συλλόγου. Τη σεζόν 2014-2015 παίρνει μια άτυπη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό και τη σεζόν 2017-2018 κερδίζει τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αμφότερες τις χρονιές, αναδεικνύεται ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, με τη δουλειά του να αποδίδει για τα καλά καρπούς.

ggt

Προτού αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ ο Λάσο, ο ισπανικός σύλλογος είχε δύο μόλις συμμετοχές σε Final Four από τον τελευταίο της τίτλο, το 1995. Μάλιστα καμία από τις δύο φορές δεν είχε κατορθώσει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Με καθοδηγητή το Λάσο, η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετρά επτά παρουσίες σε έντεκα συνολικά χρονιές και δύο κατακτήσεις.

Έχει κερδίσει το σεβασμό των κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών

Με τη σκληρή του δουλειά πέρα από τις διακρίσεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πάμπλο Λάσο έχει κερδίσει και τον προπονητικό σεβασμό των υπόλοιπων κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατορθώσει να διατηρήσει ένα σταθερό κορμό παικτών και με τις δικές του πινελιές έχει δημιουργήσει ένα ομοιογενές ρόστερ με παίκτες-ηγέτες, οι οποίοι στα κρίσιμα δείχνουν τη κλάση τους. Ο Πάμπλο Λάσο έχει  κερδίσει την εκτίμηση των ανθρώπων του μπάσκετ και για κάθε προπονητή είναι δύσκολο να τον κερδίσει στην σκακιέρα των πάγκων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…