Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κλιματικός Νόμος: «Πράσινες» μπίζνες με …καμένο και γδαρμένο τον λαό

Κλιματικός Νόμος: «Πράσινες» μπίζνες με …καμένο και γδαρμένο τον λαό

κλιματικός νόμος

Τη νέα, εφ’ όλης της ύλης επίθεση σε βάρος του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος, περιγράφει ανάγλυφα ο νέος κλιματικός νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Τι περιλαμβάνει ο κλιματικός νόμος:

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά ρυθμίσεις που δημιουργούν ατέλειωτα πεδία κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων για «πράσινες» μπίζνες, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αστικό κράτος, που προσδοκά να δημιουργήσει έναν εισπρακτικό μηχανισμό από την τσέπη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να υλοποιούν τις «πράσινες» ρυθμίσεις. Να σημειώσουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει οριστική κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων το 2028, την ώρα που το πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο και LNG εκτοξεύει την ακρίβεια

Αντί να προστατέψουν τη λαϊκή περιουσία από πλημμύρες και φωτιές, κάνουν υποχρεωτική την ασφάλιση νεόκτιστων σπιτιών σε περιοχές «υψηλής επικινδυνότητας»

Από την τσέπη του λαού θα γίνει η υποχρεωτική αντικατάσταση καυστήρων – κινητήρων και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ενώ έρχεται μπαράζ νέων φόρων και δημοτικών τελών.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Νέα αποκάλυψη στο θρίλερ της Πάτρας: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου «φωτίζει» την ώρα θανάτου της Ίριδας

Μια νέα αποκάλυψη γίνεται σήμερα γνωστή για το θρίλερ της Πάτρας. Η κατάθεση της αδερφής τ…