Κεντρική Basket League Καράμπελας: «Πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο»

Καράμπελας: «Πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο»

Καράμπελας

Η Λάρισα επικράτησε του Προμηθέα με 84-77 και ετοιμάζεται για τα play-offs της Basket League. Με αυτή την αφορμή, ο«άσσος»της Θεσσαλικής ομάδας, Ζώης Καράμπελας, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τους στόχους της Λάρισας πριν την έναρξη της σεζόν: «Οι στόχοι μας όταν πρωτοξεκίνησε η χρονιά ήταν να μείνουμε στην κατηγορία. Ξεκινήσαμε με ρεκόρ 1-7 και ήμασταν απογοητευμένοι με την πορεία μας. Με κάποιες αλλαγές παικτών, αλλαγή προπονητή και καθημερινή δουλειά «σηκώσαμε κεφάλι» και πήραμε τ’ αποτελέσματα. Κυρίως στο 2ο γύρο έχουμε κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι και για την ανταπόκριση του κόσμου που τον φέρνουμε εδώ και πανηγυρίζει μαζί μας».

Για το σημείο της σεζόν που «γύρισε το διακόπτη» στην ομάδα: «Μέχρι να γίνουν οι αλλαγές, είχαμε ένα χρόνο προσαρμογής για να ξαναβρούμε τα πατήματα μας και να μπορέσουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Πιστεύω η καθοριστικότερη νίκη μέσα στη σεζόν ήταν αυτή εκτός έδρας με τον Απόλλων Πάτρας, που είχαμε 1 νίκη μέχρι τότε. Πήγαμε εκεί, κερδίσαμε, ανέβηκε η ψυχολογία μας και από ‘κει και μετά άλλαξε εντελώς η πορεία μας».

Για την είσοδο των Μάριτς και Μούντι στην ομάδα: «Ο Μάριτς που έχουμε σαν 5άρι και απ’ όταν ήρθε βοήθησε πάρα πολύ στη γραμμή των ψηλών, όπως και ο Μούντι που είναι ο βασικός μαςplaymakerέχουν αλλάξει εντελώς την ομάδα μας. Έχουμε δύο άτομα που είναι οι βασικοί μας παίκτες και μας βοηθούν 100% σε κάθε αγώνα. Αυτούς τους χρειαζόμασταν, δεν τους είχαμε πριν».

Για τα play-offs: «Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι (σ.σ. με Ιωνικό), όπου αν κερδίσουμε θα βγούμε 6οι, οπότε θα κοιτάξουμε αυτό. Έχουμε 2 μέρες να προετοιμαστούμε μέχρι το Σάββατο. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και να ‘μαστε σίγουρα 6οι. Αφού έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, θα «κυνηγήσουμε» και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το πώς νιώθει στη Λάρισα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε κάθε τομέα απ’ την ομάδα. Έχω «δεθεί» αρκετά με τους ανθρώπους της ομάδας, τους συμπαίκτες μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα, δεν έχω κανένα παράπονο. Χαίρομαι που παίρνω χρόνο συμμετοχής και μπορώ να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ σε κάθε παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύεται ο προπονητής μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…