Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ισπανία: Θέλει να παίξει μαζί της στο Ευρωμπάσκετ 2022 ο Ιμπάκα

Ισπανία: Θέλει να παίξει μαζί της στο Ευρωμπάσκετ 2022 ο Ιμπάκα

Ιμπάκα

Πολύ σημαντική είδηση για την εθνική ομάδα της Ισπανίας ενόψει του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ. Σύμφωνα με τον τύπο της χώρας, ο Σερτζ Ιμπάκα επικοινώνησε με τον Σέρτζιο Σκαριόλο και έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο για τη «φούρια ρόχα» αυτό το καλοκαίρι.

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας ο βετεράνος σέντερ των Μιλγούοκι Μπακς, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 (Μουντομπάσκετ). Το οποίο μάλιστα είχε διοργανώσει και η Ισπανία. Οι αναμνήσεις απο εκείνη τη διοργάνωση, ωστόσο δεν ήταν και τόσο καλές. Καθώς η εθνική Ισπανίας εκείνο το καλοκαίρι, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Γαλλία.

Στο μεταξύ, εφόσον ο Σκαριόλο επιλέξει τελικά να πάρει στη «φούρια ρόχα» τον Ιμπάκα, τότε αυτομάτως δεν θα μπορεί να καλέσει τον Νίκολα Μίροτιτς. Όπως ο Ιμπάκα, έτσι και ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα είναι «νατουραλιζέ» Ισπανοί, επομένως μόνο ένας από τους δύο θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ακόμη ένας «πονοκέφαλος» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και αυτός μάλιστα αφόρα τη θέση του γκαρντ. Αφού οι Ρίκι Ρούμπιο και Κάρλος Αλοθέν είναι τραυματίες, ενώ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει αποσυρθεί από την εθνική.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας προσπαθεί να βγάλει διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν, της Ούνιξ Καζάν. Συνεπώς, η μία θέση του νατουραλιζέ μπορεί θεωρητικά και δυνητικά να καλυφθεί από τον Αμερικανό.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στην περιφέρεια είναι πολύ πιθανό ο Σέρτζιο Σκαριόλο να καλέσει τον Κίνο Κολόμ. Ο 33χρονος γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στα μέρη μας με τη φανέλα της ΑΕΚ, έχει υπηρετήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ευρωμπάσκετ 2022 (1-18 Σεπτεμβρίου), η Ισπανία θα είναι στον Α’ όμιλο με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, την Τουρκία, τη Γεωργία (διοργανώτρια του ομίλου), το Βέλγιο και την Βουλγαρία.

https://twitter.com/MarcMundet78/status/1530956327685611525?s=20&t=8LdRkMRbXQeGMLUAnCUq4A

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…