Κεντρική Basket League Ηρακλής: Από τον Καράγκουτη στον Χένρι

Ηρακλής: Από τον Καράγκουτη στον Χένρι

Ηρακλής

Ο Μάικ Χένρι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Ηρακλή και στατιστικά ο κορυφαίος του. Μπορεί να σημείωσε 31 πόντους στην πρώτη φετινή «30άρα» των «κυανόλευκων» και τη δεύτερη στην τελευταία τριετία, μετά την επάνοδο τους δηλαδή στη Basket League αφού 32 είχε ο Τζος Χάγκινς στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ της περσινής σεζόν.

Ο Χένρι είχε 31 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, πέντε ασίστ και έγινε ο πρώτος παίκτης του Ηρακλή στη Basket League με τουλάχιστον 30 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ από τις 30 Οκτωβρίου 1999. Τότε ο Μπάιρον Ντίνκινς είχε 33 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ στην εκτός έδρας νίκη επί της Δάφνης με 81-59.

Η «γεμάτη» στατιστική οδήγησε τον Αμερικανό σε μία άλλη ξεχασμένη επίδοση για τον Ηρακλή. Ο Χένρι είχε 40 ranking επίδοση που είχε να εμφανιστεί 21 χρόνια για τους «κυανόλευκους». Ο τελευταίος που έφτασε σε «40+» επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης ήταν ο Γιώργος Καράγκουτης που έφτασε στο 46 στο εκτός έδρας ματς με το Ηράκλειο της περιόδου 2000-01. Ήταν 9 Δεκεμβρίου 2000 όταν ο Ηρακλής πέρασε από την Κρήτη με 110-97.

Το σημερινό «40άρι» του Μάικ Χένρι ήταν συνολικά το 15ο στην ιστορία του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…