Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν απαντήσεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν απαντήσεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

astinomia e1652290186502
ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν σήμερα τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ και απαίτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου της.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Άκλεχ πρέπει να «διερευνηθεί με διαφάνεια».

«Ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συμμετάσχουν σε αυτή την έρευνα, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στο γιατί συνέβη αυτό», δήλωσε η Τόμας-Γκρίνφιλντ, προσθέτοντας ότι «ύψιστη προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι η προστασία των Αμερικανών πολιτών και η προστασία των δημοσιογράφων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε πως «είμαστε συντετριμμένοι από τη δολοφονία της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ στη Δυτική Όχθη και την καταδικάζουμε έντονα. Η έρευνα πρέπει να είναι άμεση και διεξοδική και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο θάνατός της αποτελεί προσβολή για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης παντού».

«Είναι σημαντικό μια ενδελεχής, ανεξάρτητη έρευνα να αποσαφηνίσει όλες τις συνθήκες αυτών των περιστατικών το συντομότερο δυνατό και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν συγκρούσεις δικαιούνται ασφάλεια και προστασία ανά πάσα στιγμή», ανακοίνωσε από την πλευρά της η ΕΕ.

Σημειώνεται πως η δημοσιογράφος του Al Jazeera δολοφονήθηκε, ενώ κάλυπτε ισραηλινή επιδρομή σε παλαιστινιακό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «στόχευσε και σκότωσε σκόπιμα» τον δημοσιογράφο του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…