Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Η Ράνια Σβίγκου νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ράνια Σβίγκου νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός παρκέ

Την 38χρονη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέα Γραμματέα του κόμματος και τον Γιώργο Βασιλειάδη για Αναπληρωτή Γραμματέα, κατά την εισήγησή του στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την εκλογή της.

Την πρόταση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας οι επιλογές του βασίζονται στις αρχές της ανανέωσης, της ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων, της ενότητας, της αντιδιοτέλειας και της προοπτικής για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το βιογραφικό της Ράνιας Σβίγκου
Η Ράνια Σβίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

Αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…