Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Eurovision 2022: Σαρωτική τηλεθέαση με ποσοστά έως και 70% για την ΕΡΤ

Eurovision 2022: Σαρωτική τηλεθέαση με ποσοστά έως και 70% για την ΕΡΤ

eurovision

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών τίμησε για ακόμη μια χρονιά τη Eurovision και συντονίστηκε στην ΕΡΤ το βράδυ του μεγάλου τελικού.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision εκτός από ένας διαχρονικός θεσμός αποτελεί και μια διαχρονική ευκαιρία για την ΕΡΤ να σημειώσει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Βοήθησαν βεβαίως, σ’ αυτό βοήθησαν και παράγοντες όπως η πετυχημένη επιλογή τόσο του τραγουδιού, όσο και της Αμάντας Γεωργιάδη, της φετινής εκπροσώπου της χώρας μας. Όπως και ο εξαιρετικός για ακόμη μια φορά σχολιασμός του διδύμου Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών συντονίστηκε με τη Δημόσια Τηλεόραση για περισσότερες από τέσσερις ώρες και παρέμεινε στους τηλεοπτικούς δέκτες έως τις πρώτες πρωινές ώρες όταν και ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 4.001.125 τηλεθεατές, ενώ τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν υψηλότατα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την πρώτη ώρα μετάδοσης της βραδιάς, το ποσοστό τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 44,3%. Τη δεύτερη στο 51,2%, την τρίτη στο 51,4%, ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εκτινάχθηκε στο 65,7%. Μάλιστα, το τέταρτο από τις 01:45 έως τις 02:00 (ψηφοφορία του κοινού), η τηλεθέαση έφτασε σχεδόν το 70% (69,1)!

Όσο για την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together» φάνηκε για μια ακόμα φορά πως είχε την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου. Καθώς το διάστημα που ήταν στη σκηνή τη θαύμασαν περισσότεροι από 2.300.000 τηλεθεατές, με την τηλεθέαση να ξεπερνά το 55%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο διαγωνισμός παραμένει πρώτος στις επιλογές των γυναικών, εντούτοις και οι άντρες πάτησαν στο τηλεκοντρόλ τους την επιλογή της ΕΡΤ1. Στο δυναμικό κοινό (18-54) στις γυναίκες, την πρώτη ώρα μετάδοσης η Eurovision είχε μέσο όρο τηλεθέασης 52,3%. Ενώ κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και των αποτελεσμάτων τα ποοστά τηλεθέασης εκτοξεύτηκαν στο 70,5%. Αντίστοιχα στους άντρες κυμάνθηκε από 44,1% έως 61,2%.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…