Κεντρική Eurobasket Eurobasket 2022: Πιθανό να χάσει τη διοργάνωση ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς!

Eurobasket 2022: Πιθανό να χάσει τη διοργάνωση ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς!

bogdanovic e1653317780962 jpg

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάντοβιτς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο το οποίο και είναι πιθανό να του στερήσει τη συμμετοχή στο EuroBasket 2022 με την Σερβία.

Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, η παρουσία του Μπόγκνταν Μπογκντάντοβιτς σε μια μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομαδων με την Σερβία είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Όχι γιατί ο 30χρονος γκαρντ θέλει να ξεκουραστεί, αλλά γιατί ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο.

Πρόκειται για έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ κι αρκετό καιρό. Τόσο που δεν αποκλείεται να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά. Αυτό φυσικά εφόσον επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες του να δώσει το παρόν στα τελικά του EuroBasket 2022. Ενώ στις συγκυρίες που πάνε κόντρα του Σέρβου πρέπει να συμπεριλάβουμε και την σκληρή στάση, πολιτική που παραδοσιακά τα τελευταία ρόνια τηρούν στα θέματα των εθνικών ομάδων οι ομάδες του ΝΒΑ. Στην περίπτωση του Σέρβου οι Ατλάντα Χοκς.

Ο Μπογκντάνοβιτς ολοκλήρωσε πριν από μερικές εβδομάδες την πέμπτη σεζόν της καριέρας του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έχοντας 15.1 πόντους μ.ο (με 36.8% στο τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 1.1 λάθος σε 29.3 λεπτά συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται επίσης οτι η Σερβία στο Eurobasket 2022 (1-18 Σεπτεμβρίου 2022) βρίσκεται στον Δ’ Όμιλο μαζί με τις Τσεχία (διοργανώτρια του ομίλου), Πολωνία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ολλανδία. Ενώ εφόσον (πιθανότατα) προκριθεί στα νοκ-αουτ θα διασταυρωθεί με τον αμέσως προηγούμενο όμιλο (Γ’ Όμιλος) στον οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…