-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έρευνα για σώμα του ιταλικού στρατού που κατηγορείται ότι παρενόχλησε δεκάδες γυναίκες

Έρευνα για σώμα του ιταλικού στρατού που κατηγορείται ότι παρενόχλησε δεκάδες γυναίκες

δεκανέας
Έρευνα για το σώμα Alpini του ιταλικού στρατού ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Λορέντσο Γκερίνι, το οποίο κατηγορείται ότι παρενόχλησε δεκάδες γυναίκες.

Ο υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκερίνι, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει έρευνα για καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Σώματος Ιταλών Ορεινών Καταδρομέων Alpini. Το Σώμα διοργανώνει κάθε χρόνο μια συνάντηση, που παίρνουν μέρος τα μέλη του. Πρόκειται για μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος μεταξύ 5 και 8 Μαΐου στο Ρίμινι.

Τη γιορτή ακολούθησαν δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, λεκτικά, με φωνές ή και με φυσική επαφή από τους χιλιάδες βετεράνους αλλά και ενεργούς στρατιώτες. «Η επαφή που ανέφεραν μερικές γυναίκες είναι πάρα πολύ σοβαρή. Όλα αυτά τα επεισόδια πρέπει να ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές» ανέφερε ο Γκερίνι στη δήλωσή του και συνέχισε:

«Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή. Η παρενόχληση και η βία, δεν μπορούν να είναι ανεκτές υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταγγελθούν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση». Η διοργανώτρια αρχή της εκδήλωσης καταδίκασε την «απολίτιστη συμπεριφορά κάποιων» τόνισε όμως πως πρόκειται για φαινόμενα όχι άγνωστο για εκδηλώσεις στις οποίες βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Πηγή: Dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ