Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίδομα βενζίνης: Έκπτωση στην έκπτωση για χιλιάδες δικαιούχους μέσα σε λίγες μέρες

Επίδομα βενζίνης: Έκπτωση στην έκπτωση για χιλιάδες δικαιούχους μέσα σε λίγες μέρες

ΕΦΚ μέτρα τιμές Βενζίνη βόμβα pass

Εδώ και 5 μέρες έχουν ανοίξει οι αιτήσεις στο fuel pass του gov.gr για το επίδομα βενζίνης. Στην πλατφόρμα με κωδικούς taxisnet οι πολίτες με εισοδήματα έως 30.000 μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα για έκπτωση στα καύσιμα.

Οι αιτήσεις τρέχουν εδώ και πέντε μέρες και οι πολίτες μπορούν να λάβουν την έκπτωση μέσω του επιδόματος βενζίνης με δύο τρόπους. Αρχικά δηλώνοντας την πινακίδα του αυτοκινήτου του οποίου είναι ιδιοκτήτες είτε μέσω την άυλης κάρτας μέσω της οποία το επίδομα θα αυξηθεί κατά 5 ευρώ.

Η μεγάλη αλλαγή ωστόσο είναι για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους αυτοκίνητο diesel. Εδώ και μέρες το Dnews, έχει ενημερώσει πως η έκπτωση έχει ήδη περάσει στην αντλίες καυσίμων. Και μάλιστα το μέτρο εφαρμόστηκε αρκετές μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr.

Έτσι οι πολίτες που κινούνται με οχήματα πετρελαίου είδαν μία μείωση του λίτρου που προσέγγιζε ή και ξεπερνούσε τα 0,10 το λίτρο.

Το μέτρο αυτό είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες και είχε περάσει κατευθείαν στις αντλίες των πρατηρίων καυσίμων. Οι τιμές ξαφνικά έπεσαν ωστόσο, μετά από λίγες μέρες πήραν ξανά την… ανιούσα. Πλέον, η τιμή του ντίσελ πλησιάζει την τιμή της αμόλυβδης.

Συνεπώς, με το άνοιγμα της πλατφόρμας fuel pass οι κάτοχοι οχημάτων diesel θα μειώσουν για δεύτερη φορά το κόστος των καυσίμων καθώς αυτή θα είναι δεύτερη έκπτωση που θα έχουν στο καύσιμό τους.

Πώς να κάνετε αίτηση
Πού και πώς κάνετε αίτηση για επίδομα βενζίνης:

Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.

Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του

Αναλυτικά τα βήματα για την πίστωση των χρημάτων:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ένα τραγούδι για την Κριστίνα Μάουζερ (vid)

Η 26η Ιανουαρίου του 2020 έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις πλέον τραγικές ημέρες. Ω…