Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Είμαι όλα όσα μισεί ο Τραμπ: Γυναίκα, μαύρη και gay»: Αυτή είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

«Είμαι όλα όσα μισεί ο Τραμπ: Γυναίκα, μαύρη και gay»: Αυτή είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Εκτός παρκέ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, καθώς η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Η Καρίν Ζαν Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και η πρώτη ομοφυλόφιλη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

H 44χρονη γυναίκα είχε υπηρετήσει ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης από τότε που εξελέγη ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάινετ, «η Καρίν φέρνει όχι μόνο την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτήν τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις».

Η 44χρονη γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και μεγάλωσε στο Κουήνς της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων για το MoveOn.org.

Η Τζεν Ψάκι αποκάλεσε τη διάδοχό της «αξιόλογη γυναίκα» με «ηθικές αρχές», ενώ σημείωσε πως «ανυπομονώ να τη δω να λάμπει καθώς θα φέρνει το δικό της στυλ, την ευφυΐα και τη χάρη της στο βήμα».

Η επιλογή της Ζαν Πιερ εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Μπάιντεν να δώσεις περισσότερες θέσεις εξουσίας σε μαύρες γυναίκες, όπως την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την επερχόμενη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, την επικεφαλής του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Σούζαν Ράις, αλλά και την πρέσβειρα του ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…