Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Βγήκε η απόφαση, ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Βγήκε η απόφαση, ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης

Δικαστήριο ΕΟΚ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος Σπ. Δημόπουλο και τον 59χρονο μεσίτη Αθ. Χορταριά.

Μετά από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, οι (τακτικοί και λαϊκοί) δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 33χρονου. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα μετά την έκδοση απόφασης με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έχει εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ για τους αστυνομικούς έχει προτείνει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…