Κεντρική Elite League Χουχουλής: «Τολμήσαμε να δείξουμε τον δρόμο και δικαιωθήκαμε»

Χουχουλής: «Τολμήσαμε να δείξουμε τον δρόμο και δικαιωθήκαμε»

Πανερυθραϊκός

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε εντός έδρας της Καβάλας με 73-66 και ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς Χουχουλής:

Για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς: «Η χρονιά τελειώνει την Τετάρτη. Υπάρχει ένας στόχος της ομάδας που είναι η κατάκτηση της 6ης θέσης. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα στο Ψυχικό, θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για να μείνουμε στο ψηλότερο δυνατότερο επίπεδο και ένα επίπεδο πολύ κοντά στην περσινή πολύ πετυχημένη χρονιά που καταφέραμε να μπούμε στα play-offs.

Νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία η φετινή χρονιά αν καταφέρουμε να τερματίσουμε 6οι, γιατί πρώτον μετά από 2 χρόνια το πρωτάθλημα τελειώνει κανονικά και δεύτερον γιατί πήρε μία απόφαση ηομάδα να δώσουμε χώρο σε πιο νέα παιδιά, πιο φρέσκα στο χώρο, να μικρύνουμε τον μέσο όρο ηλικίας και να καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να βάλουμε 8 παιδιά στην αντρική ομάδα. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που τόλμησε η διοίκηση του Πανερυθραϊκού, το στήριξε και τελικά το κατάφερε».

Τι άλλαξε μετά το παιχνίδι με το Αγρίνιο που η ομάδα βρισκόταν στα play-out: «Αυτή είναι η δύναμη της ομάδας, η δύναμη της Ερυθραίας, το έχει «χτίσει» 20 χρόνια τώρα. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα πολύ επαγγελματικά, δεν πανικοβάλλεται, προσπαθεί να διαχειριστεί πράγματα. Έχει μεγαλύτερη αξία για τα παιδιά, γιατί δεν έχουν εμπειρίες και κατάφεραν τη φετινή χρονιά να γίνουν παίκτες απ’ το πάνω «ράφι», γιατί διαχειρίστηκαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα και ένα κακό διάστημα 5-6 ηττών.

Αυτό τους το είπα και μετά το παιχνίδι με την Καβάλα. Αυτό,βέβαια, δε γίνεται μαγικά, η ομάδα δούλευε, προσπαθούσε να βελτιωθεί, αλλά κυρίως τα παιδιά πρέπει να διορθωθούν στα πνευματικό επίπεδο. Θα κερδίσουν το χρόνο συμμετοχής τους μέσα από δουλειά. Η Ερυθραία δουλεύει με αυτόν τον τρόπο και η διοίκηση το έκανε αυτό μέσα από πλάνο, όχι από μπάτζετ. Τολμήσαμε να δείξουμε τον δρόμο και δικαιωθήκαμε. Είδαμε άμεσα αποτελέσματα».

Για το αν δουλεύουν πάνω στη νοοτροπία των παιδιών: «Είναι βασικό κομμάτι αυτό. Επειδή είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο, θέλουμε να δούμε καινούργια παιδιά στην Α2 να είναι πρωταγωνιστές. Για να γίνει αυτό και να υπάρχουν κι άλλες ομάδες να το κάνουν, θα πρέπει και οι προπονητές των μικρών ηλικιών και οι σύλλογοι, να οδηγούν τα παιδιά των χαμηλότερων τμημάτων να δουν αγώνες Β’ Εθνικής, Α2 και τα λοιπά. Δε χρειάζεται να βλέπουν μόνο Ευρωλίγκα, Α1, ΝΒΑ, πρέπει να δουν το πιο κοντινό σε αυτά, να καταλάβουν τον βαθμό δυσκολίας.

Τα προηγούμενα χρόνια βγήκαν παιδιά που ακόμα παίζουν και με την εμπειρία τους βοηθούν πάρα πολύ την εξέλιξη των μικρών παιδιών, παίζουν παιδιά που όταν ξεκινούσαν σαν παίδες, έφηβοι, το Σαββατοκύριακο έψαχναν σε ποιο γήπεδο Α2 ή Β’ Εθνικής θα πάνε να παρακολουθήσουν αγώνες. Αυτό λίγο το έχουμε ξεχάσει και βλέπουμε μόνο Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Πρέπει λίγο να γυρίσουμε πίσω, για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά όλοι».

Για τη σύγκριση των 2 τελευταίων χρόνων: «Είναι ίσως μεγαλύτερη επιτυχία απ’ την περσινή. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι είχαμε παιδιά με πολύ εμπειρία απ’ την κατηγορία, πολύ αξιόλογοι παίκτες, πολύ καλοί χαρακτήρες, όπως ο Αθανασούλας, ο Φιλιππάκος, ο Βουγιούκας. Φέτος δεν υπάρχουν τόσο έμπειρα παιδιά στην ομάδα.

Αν εξαιρέσεις τον αρχηγό μας τον Καλλιανιώτη και τον Γιαουρτόγλου που είναι παιδιά γηγενείς πια, οι μπροστάρηδες, δηλαδή οι λίγο πιο μεγάλοι, ήταν ο Καμπουρίδης και ο Σταματογιάννης, οι οποίοι στις ομάδες που έπαιζαν παλαιότερα στην Α2 δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής ή πολλές ευθύνες. Επίσης, ο Σκάνδαλος είναι δικό μας παιδί, ο Ντουζίδης. Φτιάξαμε νέους πρωταγωνιστές φέτος. Αυτά τα παιδιά είτε φύγουν είτε μείνουν, μπορούν να έχουν στο μυαλό τους ότι είναι παίκτες Α2 πλέον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…