Κεντρική Γ' Εθνική Χαμαϊδής: «Αποτέλεσμα των κόπων τριών ετών η επιτυχία της Νήαρ Ηστ»

Χαμαϊδής: «Αποτέλεσμα των κόπων τριών ετών η επιτυχία της Νήαρ Ηστ»

Ηστ

Η Νηαρ Ηστ επικράτησε με 85-55 της Ηλιούπολης στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Α’ ΕΣΚΑ και στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια της κατηγορίας. Ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας Δημήτρης Χαμαϊδής έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νήαρ Ηστ, Δημήτρης Χαμαϊδής:

Για το κλίμα μετά την άνοδο: 

«Το κλίμα προφανώς είναι πολύ καλό στη Νήαρ Ηστ. Όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα των κόπων τριών ετών, γιατί όταν ανεβήκαμε απ’ τη Β’ ΕΣΚΑ στην Α’, ξεκινήσαμε στην 1η χρονιά αήττητοι για 4-5 αγωνιστικές, τη 2η για 9 ματς ήμασταν πάλι αήττητοι σε κύπελλο πρωτάθλημα και η διακοπή λόγω covid ήταν αυτή που δε μας άφησε να καταφέρουμε την επιτυχία, η οποία εν τέλει ήρθε φέτος».

Για το τρίπτυχο της επιτυχίας: 

«Αρχικά ήταν ο κόσμος, που φέτος ήταν πραγματικά στο πλευρό μας, ήταν το κάτι άλλο, δίπλα στην ομάδα εντός και εκτός γηπέδου, σε επίπεδα φυσιολογικά, χωρίς τιμωρίες, χωρίς τίποτα. Επίσης, οι παίκτες και οι προπονητές ήταν άριστοι, λες και ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Τρίτον, ήταν η διοίκηση, που κατάφερε να είμαστε σε μια υγιή βάση, έπειτα από μια περίοδο, που λόγω μιας κακής συμφωνίας δήμου και ομάδας επιβαρύνθηκε η ομάδα με πάρα πολλά χρέη του δήμου. Ευτυχώς η σημερινή δημοτική διοίκηση μάς ξεμπλόκαρε απ’ όλη τη διαδικασία και μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε.

Η ομάδα πλέον είναι υγιής οικονομικά, δε χρωστάει πουθενά και προχωράμε σ’ αυτό το επίπεδο. Ήδη έχουμε κάνει τον προϋπολογισμό μας για τη Γ’ εθνική και είμαστε σ’ ένα επίπεδο που μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο στόχος φυσικά δεν παύει να είναι το να πάμε στη Β’ Εθνική, αλλά πρώτα πάμε να σωθούμε και μετά ν’ ανέβουμε κατηγορία».

Για το αν ένιωσαν την πίεση του ονόματος της Νήαρ Ηστ μέσα στη σεζόν: 

«Όλα ήταν προγραμματισμένα, η συνεργασία προπονητών-διοίκησης ήταν άριστη και πηγαίναμε βάση προγραμματισμών και στόχων. Όταν πιάναμε τον ένα στόχο, πηγαίναμε στον επόμενο. Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώσαμε το παζλ της επιτυχίας. Δε νιώσαμε πίεση, γιατί είναι αυτό που αγαπάμε, όλο το Δ.Σ. του συλλόγου είναι Καισαριανιώτες και αγαπάμε την ομάδα.

Ήμασταν όλοι από μικρά παιδιά στην κερκίδα και μεγαλώσαμε με την ομάδα. Δεν ήταν πίεση για ‘μας, ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι, το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε και τα καταφέραμε».

Για τον προπονητή Πέτρο Καραμπά και το ρόστερ: 

«Ο κόουτς θα παραμείνει και τη επόμενη σεζόν στη Νήαρ Ηστ, γιατί είναι ένας επιτυχημένος κόουτς. Το βιογραφικό του το ξέρουμε όλοι, σε όποια ομάδα έχει πάει την έχει ανεβάσει. Εμάς μας έχει ανεβάσει δύο κατηγορίες και ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, απεναντίας τη δυναμώνεις.

Ήδη έχουμε κάνει το σχεδιασμό της ομάδας για τη Γ’ Εθνική με τον Πέτρο, είμαστε σύμφωνοι σε όλα όσα μας έχει πει. Καθαρά ο Πέτρος ο Καραμπάς σχεδιάζει την ομάδα, εμείς απλώς συμφωνούμε σε αυτά που μας λέει, γιατί μπορεί να ‘ναι μικρός ηλικιακά, αλλά είναι πολύ έμπειρός προπονητής και πολύ δουλευταράς.

Έχουμε καταφέρει η πλειοψηφία των παικτών να είναι από την Καισαριανή ή γειτονικούς δήμους και θα το διατηρήσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Νίκη Αμαρουσίου: Παραμένει στον πάγκο ο Κατσούνης (pic)

Νίκη Αμαρουσίου και Σάββας Κατσούνης συνεχίζουν μαζί Με τον Σάββα Κατσούνη θα πορευτεί στο…