Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αυγενάκης: «Στόχος να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού»

Αυγενάκης: «Στόχος να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού»

Αυγενάκης

Ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο για τα 90 χρόνια της FIBA στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου (Λίντο). Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  και το υφυπουργείο αθλητισμού  συνδιοργανώνουν αυτήν την γιορτή. Η οποία από το πρωί έχει μαζέψει πλήθος κόσμου. Στην γιορτή αυτή παρευρέθηκε και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γιορτάζουμε εδώ στο Ηράκλειο το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου το τριήμερο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA. Είναι σημαντικό που έχουμε εδώ σήμερα μαζί μας σχολεία. Είναι σπουδαίο που την εκδήλωσή μας πλαισιώνουν δομές που προτάσσουν κοινωνικές επιταγές. Διότι ο αθλητισμός έχει κέντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού, πέραν των μεταρρυθμίσεων που συστηματικά προωθούμε και εισάγουμε, είναι να αναδείξουμε και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Αυτό το τριήμερο, εδώ στο Εθνικό Αθλητικό κέντρο Ηρακλείου, θα είμαστε όλοι μαζί και για αθλητικό και για φιλανθρωπικό σκοπό. Μαζί μας πολλά αστέρια του ελληνικού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Η Ελλάδα και η Κρήτη πρωταγωνιστούν ξανά σε μία διεθνή διοργάνωση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών»

Ενός λεπτού σιγή θα διατηρηθεί σε όλους τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων, για τα θύμα…