Κεντρική Basket League Αρσενόπουλος: «Συσπειρωθήκαμε και πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Αρσενόπουλος: «Συσπειρωθήκαμε και πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Αρσενόπουλος

Ο Ιωνικός γνώρισε… γλυκιά ήττα στη Λάρισα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, αφού τελικά πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Νίκος Αρσενόπουλος πρόσθεσε άλλη μια ουσιαστική εμφάνιση στο ενεργητικό του με 21 πόντους (5/8 τρίποντα) και μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν του Ιωνικού: «Μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι μπορούσε να κριθεί η παραμονή ή ο υποβιβασμός μας. Ήταν μια δύσκολη και πολύ μεγάλη χρονιά για ‘μας. Στην αρχή έπαιξε η ομάδα στην Ευρώπη, στηBasketleague είχαμε αρκετές ήττες. Μια δύσκολη χρονιά, η οποία άλλαξε στα μέσα της σεζόν προς το καλύτερο και καταφέραμε τελικά να σώσουμε την ομάδα».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστούν στις αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Ήταν πάρα πολλές οι αλλαγές, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε ή να βρούμε χημεία, ήταν ένα μεγάλο «ρίσκο». Στις τελευταίες αλλαγές που έγιναν, που άλλαξε προπονητής και έφυγαν αρκετοί ξένοι, ήταν το σημείο που καταφέραμε, όσοι μείναμε, να βρούμε τη χημεία που είχαμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και νομίζω μάς βγήκε σε καλό».

Για τις σκέψεις τους στην ιδέα του υποβιβασμού: «Όχι μόνο δε θέλαμε να πέσει ο Ιωνικός, ήταν και το ότι πιστεύαμε ότι μας άξιζε αυτό με βάση την εικόνα μας. Ήμασταν πολύ καλοί και καθ’ όλη τη σεζόν ήμασταν συγκεντρωμένοι, πολύ καλοί στη προπόνηση, προσπαθούσαμε και οι παίκτες και προπονητές μείναμε μέχρι τελευταία στιγμή ανεπηρέαστοι. Και πριν γίνουν οι αλλαγές αυτό συνέβαινε, απλά στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε την παραμονή μας».

Για τη σημασία των Ελλήνων παικτών στον Ιωνικό: «Υπάρχει μεγαλύτερο βάρος στους Έλληνες παίκτες. Νομίζω ούτε οι ξένοι θα ήθελαν η ομάδα να υποβιβαστεί, αλλά σίγουρα οι Έλληνες είναι αυτοί που θα δώσουν το κάτι παραπάνω, είτε στην άμυνα είτε αλλού, ώστε η ομάδα να καταφέρει να κερδίσει».

Για την επόμενη σεζόν του Ιωνικού: «Δεν ξέρω τι θα γίνει από πλευράς παικτών, αλλά οι άνθρωποι της διοίκησης θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Κατάφεραν μετά απ’ τη μεγάλη αλλαγή που έγινε στον Ιωνικό να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία και πιστεύω ότι το πλάνο τους για του χρόνου θα είναι πιο οργανωμένο και καλύτερα σχεδιασμένο».

Για την προσωπική του απόδοση φέτος: «Το να με εμπιστευτούν οι άνθρωποι του Ιωνικού και να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια ήταν μεγάλο κέρδος για ‘μένα. Καλώς ή κακώς, τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν είχα παίξει τόσο πολύ, είχαν κάποιες δυσκολίες οι προηγούμενες δύο χρονιές, αλλά πιστεύω ότι με βοήθησε πάρα πολύ το φετινό κομμάτι. Μ’ εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Ιωνικού και πιστεύω ότι τους έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…