Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αποκαλύψεις για το σχέδιο αρπαγής του 6χρονου: Με αυτό το όνομα ταξίδεψε

Αποκαλύψεις για το σχέδιο αρπαγής του 6χρονου: Με αυτό το όνομα ταξίδεψε

χρονο αρπαγής
Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, τον οποίο άρπαξε το βράδυ της Τρίτης κουκουλοφόρος μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σχέδιο αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, που βρέθηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του.

Σημειώνεται πως το παιδί άρπαξε κουκουλοφόρος, ο οποίος βρέθηκε στην οικεία της μητέρας του με ένα νοικιασμένο λευκό βαν, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε σε κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού, όπως αποκαλύπτει και βίντεο – ντοκουμέντο.

Ο 6χρονος ταξίδεψε, στη συνέχεια, με την πτήση των 6:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη.

Έχει ενδιαφέρον πως το τελευταίο στίγμα των κινητών τηλεφώνων εντοπίστηκε στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στη Λαμία.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το παιδί είχε δηλωθεί στη λίστα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας με διαφορετικό όνομα, προκειμένου να περάσει απαρατήρητο κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο αεροδρόμιο.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, καθώς το ταξίδεψε με το όνομα Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον.

Σημειώνεται πως επειδή η πτήση είναι εντός Σένγκεν, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αστυνομία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι αυτό που ερευνάται είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε ο πατέρας για να πετάξει μαζί με το γιο του, στην αρχή προς την Κοπεγχάγη και στη συνέχεια να φτάσει στην πόλη Κριστιάντ Σαντ, όπου μένει ο πατέρας του.

Αυτό που εκτιμούν τώρα οι Αρχές είναι πως ο πατέρας μπορεί είτε να πλαστογράφησε, είτε να παραποίησε κάποιο διαβατήριο, ώστε σε περίπτωση που έγινε ή θα γινόταν κάποιος έλεγχος, το παιδί να εμφανιστεί με όνομα το οποίο δεν αναζητείται.

Το Mega έδωσε σήμερα εικόνα από το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του 6χρονου αγοριού και παραμένει στο σπίτι στην Κηφισιά. Όπως επισημαίνεται, είχε εκδοθεί από τις νορβηγικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου του 2019 και είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το σχέδιο αρπαγής του 6χρονου στην Κηφισιά:

«Η ΕΛΑΣ αναφέρει για το περιστατικό της αρπαγής τα εξής:

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

»Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

»Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

»Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…