Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βελιγράδι 2022 Ανατολού Εφές: Για την πέμπτη του συμμετοχή ετοιμάζεται ο Μπράιαν Ντάνστον [pic]

Ανατολού Εφές: Για την πέμπτη του συμμετοχή ετοιμάζεται ο Μπράιαν Ντάνστον [pic]

Ντάνστον

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ανατολού Εφές έρχεται στο Βελιγράδι με απώτερο στόχο το repeat, έχοντας στη σύνθεσή της μεταξύ άλλων τον πολύπειρο Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος βάζει πλώρη για το πέμπτο του Final Four.

Να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό της στέμμα θέλει όσο τίποτα άλλο στο Βελιγράδι η Ανατολού Εφές. Η τουρκική ομάδα διαθέτει ένα γεμάτο ποιότητα ρόστερ και έχει τις προδιαγραφές για το repeat. Ωστόσο, σε πρώτη φάση καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή της Εφές.

Κλειδί η εμπειρία του Ντάνστον

Ο Εργκίν Αταμάν διαθέτει ένα ρόστερ, το οποίο πέραν της ποιότητας διακρίνεται και για την εμπειρία του. Ο Μπράιαν Ντάνστον είναι μαζί με τον Τίμπορ Πλάις τα δύο βασικά «5άρια» του τουρκικού συλλόγου. Ο Ντάνστον είναι ο παίκτης της Εφές με τις περισσότερες συμμετοχές σε Final Four της Euroleague.

gtvqf

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, έχει ήδη τέσσερις παρουσίες και οδεύει ολοταχώς προς την πέμπτη του. Παρά τα 35 του έτη με την εμπειρία του και την ποιότητά του μπορεί να βάλει το λιθαράκι του στη νέα ευρωπαϊκή διάκριση της Εφές.

Ο ηγέτης Μίσιτς έτοιμος για ένα ακόμα Final Four

Σε συμμετοχές τον Ντάνστον ακολουθεί ο Βασίλιε Μίσιτς. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Euroleague και MVP του Final Four, μετράει ήδη τρεις συμμετοχές σε Final Four. Η φετινή θα είναι η τέταρτη συνολικά  παρουσία του σε Final Four. Ο εξαιρετικός γκαρντ της Εφές φιλοδοξεί να πανηγυρίσει μέσα στη χώρα του το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό του τρόπαιο με τον τουρκικό σύλλογο.

min

Οι υπόλοιποι παίκτες του Εργκίν Αταμάν μετρούν δύο συμμετοχές και βάζουν πλώρη για την τρίτη τους συμμετοχή. Αυτοί είναι οι Σέιν Λάρκιν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Κρις Σίνγκλετον (που έχει ένα και με την Λοκομοτίβ Κουμπάν), Ντόγκους Μπάλμπαϊ, Τίμπορ Πλάις και Αντρέ Μοερμάν.

larkin 2 mhg pleis

Από τρία Final Four (μαζί με το φετινό) έχουν επίσης οι Σαϊμπίρ, Τουντσέρ, Σίμον και Άντερσον. Τέλος ο Γκαζί θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε Final Four έπειτα από το περσινό Final Four της Κολωνίας.

Επιμέλεια θέματος: Βασίλης Μιχάλης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Βελιγράδι 2022

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…