Κεντρική Basket League ΑΕΚ: Θα τιμήσει τον «Mr Αssist»

ΑΕΚ: Θα τιμήσει τον «Mr Αssist»

Κολόμ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο παιχνίδι των play off Θα τιμήσει τον Κίνο Κολόμ, τον «Mr Αssist» του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ΚΑΕ.

Αναλυτικά:

Ένας «Πρίγκιπας» από το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας, ο οποίος γρήγορα αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία της «Βασίλισσας». Αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας. Επιβεβaίωσε πλήρως τον τίτλο του «Mr Assist», που του αποδίδεται.

Συμπλήρωσε 148 ασίστ, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, στην αναμέτρηση με ΠΑΟΚ στην Πυλαία, συντρίβοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 29 χρόνια, ήτοι από την περίοδο 1992-1993. Ο Ισπανοανδορρανός γκαρντ κατάφερε πριν από την εκκίνηση των play offs να κάνει 148 φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του σε 24 αγώνες (μ.ό. 6,2 ασίστ) ξεπερνώντας τον Κώστα Παταβούκα, ο οποίος είχε μοιράσει 146 ασίστ σε 36 αγώνες (μ.ό. 4,1 ασίστ) σε μία αγωνιστική περίοδο, και να γίνει αυτός ο πρώτος πασέρ σε μία αγωνιστική περίοδο, στην ιστορία της επαγγελματικής λίγκας, για την ΑΕΚ.

Ο Κίνο Κολόμ, διεκδικεί πλέον και τη θέση του 1ου ξένου πασέρ της ΑΕΚ στην ιστορία του επαγγελματικού μπάσκετ, αφού χρειάζεται 18 ασίστ για να καταρρίψει και το ρεκόρ του Ιταλού Κλαούντιο Κολντεμπέλα, που έχει 165 ασίστ από το 1998, αλλά σε δύο περιόδους.

Η ΑΕK ΒC πρόκειται να βραβεύσει τον Κίνο Κολόμ, πριν από την αναμέτρηση με Προμηθέα στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των play offs, για την ανάδειξή του στον παίκτη με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί μετά την παρουσίαση των πεντάδων, ως εκ τούτου οι οπαδοί της ΑΕΚ καλούνται να σπεύσουν έγκαιρα στο Γήπεδο, προκειμένου να αποδώσουν τα δέοντα, με το χειροκρότημα και τη στήριξή τους στον Κίνο.

  • Λαύριο - Απόλλωνας

    Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

    Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…