Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Προμηθέας 82-95: Πατρινό πάρτι μέσα στα Άνω Λιόσια!

ΑΕΚ – Προμηθέας 82-95: Πατρινό πάρτι μέσα στα Άνω Λιόσια!

ΑΕΚ

Ο Προμηθέας έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ νικώντας την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με σκορ 82-95.

Πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών, ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 21 πόντους. Από την άλλη για την «Ένωση» ξεχώρισε ο Ράουτινς με 15 πόντους.

Δυνατό πρώτο ημίχρονο – Έμενε από «βενζίνη» και σκορ στο δεύτερο η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ. Οι Πατρινοί  κατάφεραν να έχουν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η ΑΕΚ πάντα είχε λύσεις να αντιδρά. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 22-25.

Στη δεύτερη περίοδο, η «Ένωση» μπήκε με σκοπό να περάσει μπροστά στο σκορ. Αυτό και έγινε καθώς με το χρονόμετρο να γράφει 7:31” για το ημίχρονο, ο Ανδρέας Πετρόπουλος  έκανε το 30-27. Ωστόσο ο τρομερός Αγραβάνης έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους μπροστά.  Όταν το χρονόμετρο έγραφε 5:56” για το ημίχρονο, ο Έλληνας φόργουορντ έκανε το 30-31. Παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Ράουτινς ο οποίος είχε 5/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, η κόρνα της λήξης βρήκε την ομάδα του Γιατρά να προηγείται με 44-42.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά κόντρα στην ΑΕΚ. Με το χρονόμετρο να γράφει 2:11” για τη λήξη της περιόδου, ο Αγραβάνης έκανε το 52-62 με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Η «Ένωση» κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο έχοντας ξεμείνει από επιθετικές λύσεις, το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 69-58, μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στην τελική ευθεία, ο Προμηθέας κατάφερε να κυριαρχήσει σχεδόν ολοκληρωτικά επί της ΑΕΚ. Με το χρονόμετρο να γράφει 6:07”, ο ασύλληπτος Αγραβάνης, έκανε το 86-64, με ακόμα ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων. Η ουσία για τις δυο ομάδες δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν άνετα την υπέρ τους διψήφια διαφορά, με το παιχνίδι να λήγει 82-95.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 42-44, 69-58, 82-95.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…