Κεντρική Γυναίκες Α1 Γυναικών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ευρώπη και… 12αδες!

Α1 Γυναικών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ευρώπη και… 12αδες!

Α1 Γυναικών

Σημαντική κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις δυο μεγάλες δυνάμεις της Α1 Γυναικών. Ακόμα, πολύ μεγάλη αλλαγή αναμένεται να υπάρξει από τη νέα σεζόν σε πλέι οφ και 12αδες, με τις νέες ρυθμίσεις που θα φέρει η προκήρυξη της ΕΟΚ.

Όσον αφορά τις νταμπλούχες εν τέλει δεν θα μείνει καμία ξένη παίκτρια. Η Κριστίν Βίτολα που έκανε τη διαφορά, δέχθηκε μια πολύ καλή πρόταση και κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας γυναικών. Η αποχώρηση αυτή σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει σε δυο σενάρια για τη δομή του νέου ρόστερ του. Το ένα περιλαμβάνει την Αρτέμιδα Σπανου και 3 ξένες και το άλλο περιλαμβάνει 4 ξένες αθλήτριες.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, οι «ερυθρόλευκες», κοιτάζουν την περίπτωση της Αρτέμιδας Σπανού. Υπάρχει συζήτηση με την κορυφαία Ελληνίδα φόργουορντ, όμως ακόμα υπάρχει και απόσταση σε αρκετά θέματα!

Ακόμα, οι Πειραιώτισσες, όπως είναι ήδη γνωστό, φέρονται να έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία με την… πανάκριβη Μέγκαν Γκούσταβσον. Η Αμερικανίδα σέντερ έχει ύψος 1.90 και είναι σε ηλικία 25 ετών.

Στην Ευρωλίγκα γυναικών κατέγραψε 13 εμφανίσεις  ως συμπαίκτρια της Παυλοπούλου στην Γκντύνια. Σε αυτές είχε 18.2 πόντους και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσον όρο, ενώ έμενε στο παρκέ για πάνω από 32 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή η Γκούσταφσον αγωνίζεται στο WNBA και τους Phoenix Mercury, στο πλευρό της Ταουράσι.

Πολωνία

Έτσι αλλάζει το τοπίο και οι 12αδες στην Α1 Γυναικών

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, επικεντρώνεται στην περίπτωση της Πηνελόπης Παυλοπούλου. Η Ελληνίδα γκαρντ είναι βασικός στόχος και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας της με την Γκντύνια, Οι δυο πλευρές είναι αρκετά κοντά και δεν αποκλείεται να έχει ευτυχή κατάληξη η συγκεκριμένη  υπόθεση.

Ακόμα, οι «πράσινες» δε σταματούν να ενδιαφέρονται για όποιες παίκτριες του Ολυμπιακού δεν ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Στον Παναθηναϊκό συνεχίζει κατά πάσα πιθανότητα η Ριντ, ενώ δεν συνεχίζουν οι Φιγιόντα Φιτζγκέραλτ και Σεκουόια Χολμς.

Σε άλλα νέα από ομάδες στην Α1 Γυναικών, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την Θεοδώρου του ΠΑΣ Γιάννινα. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Λευκάδα για τη συγκεκριμένη παίκτρια. Επίσης, οι Εσπερίδες ενδιαφέρονται για Ελληνίδα γκαρντ που αγωνίζεται σε μια από τις δυο μεγάλες ομάδες της χώρας.

Η ΕΟΚ τις επόμενες ημέρες περνά μια ρύθμιση που αλλάζει το τοπίο στην Α1 Γυναικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ebasket, στις 12αδες των ομάδων, θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ η ύπαρξη ΔΥΟ παικτριών κάτω των 20 ετών.

Ακόμα, οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν αλλαγή ξένης παίκτριας, αρκεί να το δηλώνουν 3 ξένες αθλήτριες στην αρχή κάθε αγωνιστικής εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση, σε ικανή απόσταση από την ημέρα που διεξάγεται ο αγώνας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…