Κεντρική Γυναίκες Α1 Γυναικών: Αποχωρήσεις, μετακινήσεις και συνομιλίες σε πλήρη εξέλιξη

Α1 Γυναικών: Αποχωρήσεις, μετακινήσεις και συνομιλίες σε πλήρη εξέλιξη

Α1 Γυναικών

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεταγραφική κινητικότητα στην Α1 Γυναικών. Καταρχάς, όπως ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός, η Γωγώ Σταμάτη δε θα συνεχίσει στην ομάδα, με την Ελληνίδα αθλήτρια να πραγματοποιεί καλή σεζόν. Πλέον η φερέλπιδα παίκτρια ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας της. Για την περίπτωσή της έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της αθηναϊκή ομάδα που θα παίξει προκριματικά στο Eurocup  γυναικών

Το ίδιο αναμένεται να γίνει με τη Βαρβάρα Μυλωνάκη, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΠΑΟ. Η Ελληνίδα φόργουορντ αν και είχε διετές συμβόλαιο θα ψάξει ομάδα στην Α1 που να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Μια αποχώρηση αναμένεται να συμβεί και στον Ολυμπιακό. Η Στέλλα Φουράκη, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, ωστόσο πιο έντονο από όλα είναι εκείνο των Εσπερίδων. Η Φουράκη δεν είναι τόσο θετική, αλλά οι δυο πλευρές είναι σε συζητήσεις, με την Ελληνίδα ψηλή να συνεχίζει σίγουρα στο υψηλό επίπεδο της Α1 Γυναικών. Ακόμα, όπως έχει ξαναγραφτεί από το ebasket, η ομάδα της Καλλιθέας, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για αθλήτρια που αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα της κατηγορίας.

«Σκανάρουν» την Α1 γυναικών η Λευκάδα, η Δάφνη τα Χανιά και το Μοσχάτο

Σε άλλα νέα από τις ομάδες της Α1, η Γεωργία Δαμουλάκη δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με την Ελευθερία Μοσχάτου. Για την Ελληνίδα γκαρντ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, τόσο η Λευκάδα, όσο και ο ΟΑ Χανίων. Η νεαρή παίκτρια, έκανε εξαιρετικό τουρνουά στο Final 4 του Κυπέλλου, αλλά και πολύ καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Επίσης στην έξοδο από την Ελευθερία Μοσχάτου είναι και η Θεοδωρομανωλακη, καθώς δεν την ανανέωσαν και στρέφονται σε άλλες λύσεις. Η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελευθερία Μοσχάτου, έχει ήδη έρθει η Κίκι Κάλογουεϊ από ξένες, ενώ έχουν ανανεώσει τόσο η Καρακασίδου, όσο και η Νάτσκου.

Επίσης, η Κόφι δε θα συνεχίσει στην ομάδα της Λευκάδας. Η ομάδα του Ιονίου Πελάγους είναι σε πυρετώδεις συζητήσεις με αρκετές παίκτριες και εκτός από τον κόουτς Νανάκο δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και ονόματα αθλητριών τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει βρει τις ξένες που θα απαρτίζουν το ρόστερ της νέας αγωνιστικής σεζόν. Πρόκειται για μια Γαλλίδα και 2 Αμερικανίδες που παίζουν στις θέσεις «3», «4» και «5», οι οποίες φαίνεται να θέλουν να έρθουν στις Ηπειρώτισσες έπειτα από προσωπικές ενέργειες του κόουτς Μαργαρίτη.

Τέλος, τόσο η Κική Εμμανουηλίδου, όσο και οι Κεσσέ και Μίχου αναμένεται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Εύνικο. Οι «πράσινες» των Λιοσίων μπορεί να έχασαν την Πατεράκη που θα ανακοινωθεί από τον Πρωτέα Βούλας, ωστόσο ο σχεδιασμός τους για τη νέα σεζόν στην Α1 συνεχίζεται ακάθεκτος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…