Κεντρική Λάρισα Ο Μούντι πρώτος σε εύστοχες βολές στην ιστορία της Λάρισας

Ο Μούντι πρώτος σε εύστοχες βολές στην ιστορία της Λάρισας

5582671 scaled e1651489921511 jpg

Ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι-οφ της Basket League είναι η Λάρισα η οποία επικράτησε 83-74 του Απόλλωνα Πάτρας και ανέβηκε στην 8η θέση. Ο Μούντι, Μάριτς στην χθεσινή αναμέτρηση σημείωσε το δικό του προσωπικό ρεκόρ, γ΄ραφοντας ιστορία στην ομάδα της Λάρισας.

Δείτε αναλυτιά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μέσα από την τρομερή τετράδα των Κρουμπάλι, Μούντι, Μάριτς και Χάντσον ξεπήδησαν κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις στη νίκη της Λάρισας επί του Απόλλωνα Oscar για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Συνολικά οι τέσσερις τους είχαν το 84,33% των πόντων της ομάδας τους (70 από τους 83), το 76,31% των ριμπάουντ της (29 από τα 38) και το 80,76% των ασίστ της (21 από τις 26). Από αυτούς τους τέσσερις προέκυψαν λοιπόν ξεχωριστές επιδόσεις…

Πιο συγκεκριμένα…

*Με ρεκόρ καριέρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Στέφαν Μούντι. Είχε εννιά ασίστ και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στη Stoiximan Basket League αφού τόσες είχε και στην 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 ως παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings στο εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 4/4 βολές και φτάνοντας τις 70 εύστοχες στο φετινό Πρωτάθλημα (70/81) έγινε ο πρώτος της σχετικής, ιστορικής λίστας της Λάρισας στην κατηγορία αφού προσπέρασε τον Τζέρι Σμιθ που είχε πέρυσι 67.

Παράλληλα ο Μούντι με τις εννιά ασίστ που είχε, έγινε ο 3ος πασέρ της Λάρισας στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 64 και ξεπέρασε τον Άντονι Χίκι που είχε 56 ασίστ στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20.

*Ο Κρουμπάλι μέσα από την 78η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ξεπέρασε τα 500 συνολικά και έφτασε τα 200 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας.

Με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έγινε ο δεύτερος παίκτης της Λάρισας στην κατηγορία μετά τον Μπράντον Ρας που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Κλέβοντας τέσσερις φορές την μπάλα μπήκε στην πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας της Λάρισας. Έφτασε τα 26 και ξεπέρασε τον Μπράντον Ρας που είχε 23 στην προηγούμενη διετία.

Με τη μοναδική τάπα του ο Κρουμπάλι έγινε ο πέμπτος παίκτης της Λάρισας που έφτασε σε διψήφιο αριθμό. Μπήκε παράλληλα στην πεντάδα αφού φτάνοντας τις 10 ξεπέρασε τον Θωμά Κώττα που είχε πέρυσι εννιά.

Ο Αμερικανός είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ για να μείνει μόνος στην πρώτη θέση των double-double του φετινού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα επτά και ξεπέρασε τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Σακούρ Τζούστον.

Ο Κρουμπάλι έγινε ο τρίτος της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε στο double-double με πόντους, ριμπάουντ και έχοντας 4+ ασίστ και 4+ κλεψίματα. Το έκαναν ακόμη ο Ίαν Χάμερ στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ Mateco για τη 13η αγωνιστική (17π, 11ρ, 4ασ, 4κλ.) και ο Τρε ΜακΛίν στο ματς του Απόλλωνα Oscar με τον Ηρακλή για τη 19η αγωνιστική (14π, 17ρ, 4ασ, 4κλ.).

*Το 10ο παιχνίδι του Μαρίν Μάριτς στη Stoiximan Basket League ήταν το πιο παραγωγικό του επιθετικά, αφού είχε 25 πόντους, τρεις περισσότερους από το ντεμπούτο του στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου. Ο Κροάτης σέντερ σημείωσε και ατομικό ρεκόρ ασίστ με πέντε αφού είχε τέσσερις κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του στο ranking έχοντας 27 όσους και στο ματς του ΣΕΦ.

*Ο Τζέιλεν Χάντσον έκανε σε ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλή δουλειά, μένοντας ένα ριμπάουντ μακριά από το double-double με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Έφτασε τα 119 ριμπάουντ και έγινε ο 4ος της λίστας των Θεσσαλών αφού προσπέρασε τον Τζέιμς Ουέμπ που είχε 115 στην περσινή σεζόν.

Πέραν των όσων έκαναν οι τέσσερις ξένοι της Λάρισας…

*Με την 335η εμφάνιση του ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μπήκε στην πρώτη 35άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τον Μάκη Νικολαίδη και έφτασε στην 34η θέση της λίστας τον Στράτο Περπέρογλου.

*Στην 74η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ο Ζώης Καράμπελας έφτασε τα 50 εύστοχα τρίποντα. Είχε σήμερα 2/4 και μετράει πλέον 50/179 (27,93%).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …