Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ 3×3 U23: Έτοιμη για την πρεμιέρα η Εθνική – Αναχωρεί για Ισραήλ [pics]

3×3 U23: Έτοιμη για την πρεμιέρα η Εθνική – Αναχωρεί για Ισραήλ [pics]

3x3

Η Εθνική Ομάδα 3×3 U23 είναι έτοιμη για την πρώτη αποστολή της, καθώς σήμερα το απόγευμα αναχωρεί με προορισμό το Τελ Αβίβ, προκειμένου να πάρει μέρος στο 1º Stop του Nations League.

O ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Τσαγκαράκης και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Δανιήλ, θα έχουν στη διάθεσή τους τους εξής αθλητές και αθλήτριες:

Ανδρών

Γιώργος Καλλιανιώτης 2.00 17.05.2002 Π. Φάληρο
Γιώργος Αρνόκουρος 2.03 10.12.2000 Μαρούσι
Βασίλης Σταυρακούκας 1.94 23.07.2001 Παγκράτι
Φώτης Καπρής 1.92 18.05.1999 Έσπερος Καλλιθέας

Γυναικών

Αγγελική Τζανετάτου 1.78 02.12.1999 Νίκη Λευκάδας
Ζωή Κορρέ 1.76 14.07.2000 ΓΣ Ηλιούπολης
Νεφέλη Στούπα 1.83 21.02.1999 ΓΣ Αγ. Παρασκευής
Ελευθερία Μαγγίνα 1.85 29.06.2000 ΑΣ Φοίνιξ

Λίγες ώρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για το Ισραήλ μίλησαν για το 3×3, την προετοιμασία, η οποία πρώτη φορά είχε τόση διάρκεια χρονικά, αλλά και την παρουσία του Άγγελου Τσαγκαράκη στο τιμόνι, στην τεχνική ηγεσία, ενός ανθρώπου που έχει μεγάλη εμπειρία, διακρίσεις και γνώση.

Δείτε τι είχαν να πουν:

Γιώργος Αρνόκουρος: «Το 3×3 είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Είναι τιμή μου που θα εκπροσωπήσω για μία ακόμη φορά την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδιά να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η παρουσία του κόουτς Τσαγκαράκη ήταν πολύ σημαντική, γιατί μας έχει «περάσει» το παιχνίδι με την εμπειρία που έχει και ο ίδιος ως αθλητής του 3×3. Ήταν μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας».

Γιώργος Καλλιανιώτης: «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι. Είναι εκπληκτική εμπειρία, είμαστε μια οικογένεια με όλα τα παιδιά και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Είχαμε προπόνηση κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα, έχουμε δουλέψει πολύ, κάναμε και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Φώτης Καπρής: «Ο κόουτς μας έχει ετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μας έχει μεταφέρει όλες τις γνώσεις που έχε για το 3×3. Δουλέψαμε σκληρά και με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο πρώτο stop που θα γίνει στο Tελ Aβίβ».

3x3

Ζωή Κορρέ: «Η προετοιμασία πήγε όσο καλύτερα θα μπορούσε να πάει. Είμαστε έτοιμες και είμαστε μια ομάδα που έχουμε και προηγούμενη εμπειρία από 3×3, οπότε είναι ένα μεγάλο συν πια. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και ο κόουτς Τσαγκαράκης μας βοήθησε σημαντικά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με την ενέργεια και την εμπειρία που έχει. Το ίδιο και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Δανιήλ, αλλά και οι φυσικοθεραπευτές από την πλευρά τους. Όλοι έκαναν το καλύτερο και αυτό που μένει είναι να τα πάμε καλά και όταν φτάσει η ώρα των αγώνων».

Ελευθερία Μαγγίνα: «Έχω ξαναπαίξει στο 3×3 και ξέρω σίγουρα πως είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλει μεγάλη συγκέντρωση και μεγαλύτερο δυναμισμό, καθώς είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα και δεν δίνουν εύκολα τα φάουλ. Είμαι ευγνώμων που έχω μία ακόμη ευκαιρία να παίξω. Ελπίζουμε για το καλύτερο, καθώς έχουμε δουλέψει πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κόουτς Τσαγκαράκη, καθώς τις δύο αυτές εβδομάδες προετοιμασίας μας πρόσφερε πολλά, μάθαμε πολλά και ανοίξαμε το μυαλό μας μπασκετικά, καθώς παίξαμε σε όλες τις θέσεις, κάναμε σκληρές προπονήσεις και μας έκανε να δούμε διαφορετικά πολλά πράγματα. Και ο κόουτς και ο συνεργάτης του (σ.σ. Δημήτρης Δανιήλ) μας βοήθησαν, είδαμε αγώνες σε βίντεο, ήταν συνέχεια μαζί μας όπου τους χρειαζόμασταν και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό τόσο στο Nations League, όσο και στο Open. Το πρώτο μας παιχνίδι είναι με τη Ρουμανία και είναι πολύ σημαντικό, καθώς μία νίκη μπορεί να μας στείλει στον τελικό της ημέρας. Θα είναι δύσκολα, καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι που γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, με πολύ ζέστη και μεγάλη ταχύτητα. Είναι πολύ διαφορετικό από το 5×5 και πολύ δύσκολο».

Βασίλης Σταυρακούκας: «Είμαστε έτοιμοι μετά από δυνατή προετοιμασία μέσα από την οποία μάθαμε πολλά για το 3×3 να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ξέρουμε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι διαφορετικό από το κλασικό 5×5, θέλει μεγάλη ένταση, έχει γρήγορο ρυθμό και δεν έχεις περιθώριο να χάσεις ούτε μία φάση. Είναι επίσης ένα πιο σκληρό παιχνίδι, αφού τα φάουλ δίνοντας πιο δύσκολα, ενώ υπάρχουν και διαφορετικοί κανονισμοί. Οι δύο κόουτς μας βοήθησαν ιδιαίτερα όλο αυτό το διάστημα, ο κόουτς έχει και τη μεγάλη εμπειρία ως παίκτης, οπότε ήταν ένα μεγάλο συν για εμάς και πλέον απομένει να μεταφέρουμε όσα μάθαμε στο γήπεδο».

3

Νεφέλη Στούπα: «Το 3×3 είναι πολύ δύσκολο και όποιος έχει παίξει το καταλαβαίνει. Μας περιμένει –όπως και όλες τις ομάδες άλλωστε- ζέστη, ήλιος και ένα σημαντικό πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Αν νικήσεις παίζεις τελικό ημέρας. Αν χάσεις μετά λες «τι έκανα;». Είναι δύσκολο παιχνίδι, γρήγορο με μεγάλη ένταση και δύναμη και θα πρέπει να σκεφτούμε και τις συνθήκες που υπάρχουν, γιατί είναι παράγοντας του παιχνιδιού ο ήλιος, η ζέστη, ο αέρας. Έχουμε κάνει προπονήσεις και σε ανοιχτό γήπεδο, προσπαθούμε να αφομοιώσουμε καλύτερα όλη την κατάσταση. Ο κόουτς Τσαγκαράκης μας έχει δώσει όση περισσότερη βοήθεια μπορούμε με την εμπειρία, τη γνώση του, αλλά και το ταλέντο πάνω σε αυτό που κάνει. Μας έχει δώσει και την ενέργεια όλη αυτή του 3×3, το οποίο είναι ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά βγάζει και μια παρεϊστικη ενέργεια. Υπάρχει μεγάλη ένταση, δύναμη στο φουλ, ταχύτητα, αλλά είναι κι ένα παιχνίδι παρέας. Όσο ιδρώναμε εμείς, ίδρωνε κι αυτός στις προπονήσεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά και στο Τελ Αβίβ. Έχουμε δουλέψει αρκετά, ξέρουμε πια τους κανονισμούς πολύ καλύτερα και σίγουρα έχουμε ξεπεράσει οι περισσότερο το σοκ της πρώτης εμπειρίας στο 3×3, που είναι σαν να τρως… χαστούκι με την ταχύτητα, τη δύναμη, την ένταση που έχει ως παιχνίδι».

Αγγελική Τζανετάτου: «Είμαι χαρούμενη που πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα από τους αγώνες στο Ισραήλ. Όλες οι κοπέλες είμαστε έτοιμες να δώσουμε τα πάντα. Έχουμε όλες μια μικρή εμπειρία που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. Εγώ και η Νεφέλη (Στούπα) αγωνιστήκαμε πέρυσι, ενώ η Ελευθερία (Μαγγίνα) και η Ζωή (Κορρέ) αγωνίστηκαν πριν από εμάς. Με την καθοδήγηση του κόουτς Τσαγκαράκη είμαστε πιο έτοιμες αυτή τη φορά, αφού είχε ο ίδιος την εμπειρία και τη γνώση του 3×3 να μας μεταφέρει. Είμαστε γεμάτες όρεξη και θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη».

Το πρόγραμμα της ελληνικής ομάδας

30 Μαϊου

15.50 Ρουμανία – Ελλάδα (Γ)

17.15 Ρουμανία – Ελλάδα (Α)

*Το απόγευμα διεξάγονται οι αγώνες κατάταξης

31 Μαϊου

15.50 Ισραήλ – Ελλάδα (Γ)

17.15 Ισραήλ – Ελλάδα (Α)

*Το απόγευμα διεξάγονται οι αγώνες κατάταξης

1 Ιουνίου

16.15 Ελλάδα – Τουρκία (Γ)

16.50 Ελλάδα-Ιταλία (Α)

17.40 Ισραήλ – Ελλάδα (Γ)

18.05 Ισραήλ – Ελλάδα (Α)

*Το απόγευμα διεξάγονται οι αγώνες κατάταξης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…