Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Υπόθεση Πισπιρίγκου: Το «τριγωνικό πλέγμα θανάτου» της Τζωρτζίνας που «είδε και ήξερε πολλά»

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Το «τριγωνικό πλέγμα θανάτου» της Τζωρτζίνας που «είδε και ήξερε πολλά»

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου

Η κατάθεση της ειδικευόμενης παιδιάτρου στην ανακρίτρια για όσα της είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αποκαλυπτικά. Η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με την κατάθεση, ομολόγησε στην παιδίατρο ότι το 6,5 μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του από την Τζωρτζίνα, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το είχε βρει η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι δύο αδελφές κρύβουν πράγματα από την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Ίριδα.

«Η Τζωρτζίνα όχι μόνο βρήκε νεκρή την αδελφούλα της, αλλά είχε δει κιόλας νωρίτερα τι συνέβη μέσα στην κούνια της κι έφυγε βίαια από τη ζωή το βρέφος», αναφέρει μαρτυρία στην «Πελοπόννησο».

Η Τζωρτζίνα είχε μιλήσει, έχοντας τον τρόμο στα μάτια της και είχε εξιστορήσει τι συνέβη από το βράδυ της Παρασκευής 19ης Φεβρουαρίου 2021 μέχρι το πρωινό της Κυριακής που εκείνη βρήκε την Ίριδα νεκρή.

Οι γονείς της Τζωρτζίνας γνωρίζουν για ποιο λόγο τις επόμενες μέρες ήταν ζωγραφισμένη η φρίκη στα μάτια της 9χρονης κι ενώ οι ημέρες λίγο πριν και αμέσως μετά τον θάνατο της Ιριδας ήταν φορτισμένες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο Μάνος ήθελε διαζύγιο και η Ρούλα «αντιστεκόταν», γιατί δεν ήθελε να τον χάσει. Από πολλές μαρτυρίες έχει προκύψει ότι είχε «ψύχωση» μαζί του και δεν φανταζόταν το ενδεχόμενο να φύγει από τη ζωή της.

Εκείνες τις μέρες, σύμφωνα με αποκαλυπτική μαρτυρία στο pelop.gr, μιας στενής φίλης της Ρούλας, ο Μάνος ήταν βίαιος απέναντι στη σύζυγό του. Η Ρούλα εξομολογήθηκε στη φίλη της ότι «ο Μάνος την έδερνε ανηλεώς μπροστά στα μάτια της Τζωρτζίνας»!

Ενα τέτοιο γεγονός σε συνδυασμό με όσα είχαν δει τα ματάκια της 9χρονης κοπελίτσας εκείνο το κυριακάτικο πρωινό πάνω από την κούνια της Ιριδας, ίσως διευκολύνουν τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών να «ξεκλειδώσουν» για τα καλά τον τρόπο που το βρέφος πήγε στον άλλο κόσμο.

Η Τζωρτζίνα, με βάση τις παραπάνω μαρτυρίες, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου της αδελφούλας της και της δήθεν προσπάθειας που έγινε με ΚΑΡΠΑ μετά από 4 ώρες να κρατηθεί στη ζωή, ενώ είχε «φύγει» πολύ νωρίτερα.

Για όσα συνταρακτικά είδε η Τζωρτζίνα, οι περιγραφές της, όπως μαρτυρούν όσοι μίλησαν μαζί της, ξεκινούν απ’ όταν έγινε η προσπάθεια ανάνηψης. Αντίθετα, για όσα είδε το πρωί δεν ήθελε να θυμάται, είχε ρίξει «μαύρη κουρτίνα» από τον τρόμο της, διότι διαισθανόταν τους κινδύνους που αντιμετώπιζε σαν ένα κοριτσάκι που «γνώρισε πολλά» και έπρεπε να πεθάνει. Και σαν κοριτσάκι που είχε υποστεί πολλά.

Μέσα σ’ αυτά τα «πολλά», σύμφωνα με το pelop, υπάρχει και ανατριχιαστική μαρτυρία που προέρχεται από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, το οποίο εμπλέκει άλλα πρόσωπα του ίδιου περιβάλλοντος.

Αν επιβεβαιωθεί η μαρτυρία, θα εξηγηθούν σχεδόν τα πάντα για τα βάσανα της Τζωρτζίνας και για τους λόγους που το παιδί δεν είναι πια στη ζωή.

Το Ανθρωποκτονιών αργά ή γρήγορα καλείται να επαληθεύσει ή όχι, αν η Τζωρτζίνα είχε τυλιχθεί από ένα «τριγωνικό πλέγμα» θανάτου και κατά τα φαινόμενα είναι κοντά στη λύση του.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Αιχμές» Μητσοτάκη προς Βερολίνο: Κοινή απάντηση για την ενέργεια, όπως και στην πανδημία

Την ελπίδα να υπάρξει λύση στο ενεργειακό ζήτημα που ταλανίζει την Ευρώπη μέχρι το τέλος τ…