Κεντρική Γυναίκες Τζωρτζίνα Τσιχλάκη στο ebasket: «Να περάσουμε στον τελικό για να αναδείξουμε το μπάσκετ γυναικών της Κρήτης»

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη στο ebasket: «Να περάσουμε στον τελικό για να αναδείξουμε το μπάσκετ γυναικών της Κρήτης»

Τσιχλάκη

Η Τζωρτζίνα Τσιχλάκη είναι εκ των βασικών στελεχών της ομάδας των Χανίων. Η ομάδα του κόουτς Σόφτση βρίσκεται στα ημιτελικά των δυο εγχώριων διοργανώσεων, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για έναν επαρχιακό σύλλογο που αντιμετωπίζει επιπρόσθετες δυσκολίες και έξοδα.

Όπως μας λέει η Τζωρτζίνα Τσιχλάκη τα Χανιά είναι μια δεμένη ομάδα, παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτριών της. Άλλωστε και η ίδια είναι μόλις 23 ετών, οπότε βρήκε μέσα στον ΟΑ το περιβάλλον εκείνο που ήθελε προκειμένου να δείξει τι μπορεί να κάνει στο παρκέ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Τσιχλάκη έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι η μόνη Ελληνίδα των Χανίων που έχει τέτοιο χαρακτηριστικό, καθώς από τις άλλες συμπαίκτριές της μόνον Ντέλιτς και Χάρις έχουν στο ενεργητικό τους.

Η Τζωρτζίνα Τσιχλάκη αγωνίζεται κατά μέσον όρο κάτι παραπάνω από 24 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσον όρο. Σε αυτά σημειώνει 5.4 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ κατά μέσον όρο με τη φανέλα των Χανίων. Η κρητική ομάδα τερμάτισε την Α1 γυναικών στην 5η θέση, πετυχαίνοντας 6 νίκες και 10 ήττες.

«Πολύ σημαντικό που τα Χανιά θα αγωνιστούν στην Ευρώπη!»

Η κουβέντα ξεκίνησε από τους στόχους τους οποίους και κατάφερε να υλοποιήσει η  κρητική ομάδα. Όπως λέει η Τσιχλάκη, τα Χανιά έδειξαν ομαδική και θέληση ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους και γιαυτό κατάφεραν να βρεθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αρχικά θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για τη σεζόν των Χανίων. Προκριθήκατε τόσο στα play off όσο και στο Final 4 του Κυπέλλου. Κατά την Τζωρτζίνα Τσιχλάκη πιάστηκαν οι στόχοι;

«Δεν μπορώ να πω πως δεν προέκυψαν δυσκολίες μέσα στη σεζόν (τραυματισμοί, κ.ά.) ,αλλά τόσο η αυτοβελτίωση σε ατομικό επίπεδο, όσο και η ομαδική διάθεση και θέληση για ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων της ομάδας μας, ήταν τα «όπλα», τα οποία μας οδήγησαν στην πρόκριση στο Final 4 του κυπέλλου και παράλληλα στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Έτσι λοιπόν, του χρόνου η ομάδα θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Οπότε, με μια μονολεκτική απάντηση, θα μπορούσα να πω με απόλυτη σιγουριά, πως ναι, οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν και είμαστε περήφανες για αυτό».

Τι πιστεύεις ότι σας έδωσε τη νίκη; Που κρίθηκε το παιχνίδι;

«Όπως ανέφερα και παραπάνω η πρόκριση για εμάς αποτελούσε κυρίαρχος στόχος και από τη στιγμή που ήδη είχαμε στη κατοχή μας τις 2 νίκες, από τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, θέλαμε να τελειώσουμε την σειρά των αγώνων.

Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι μια πολύ δυνατή αντίπαλος, αλλά στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, νομίζω ότι έπαιξε βασικό ρόλο η θέληση και το κίνητρο που είχαμε σαν ομάδα έτσι ώστε να παίξουμε την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη».

Τσιχλάκη
Τσιχλάκη και Καρακασίδου, ΟΑ Χανίων και Ελευθερία Μπσχάτου παλεύουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου

Θα αντιμετωπίσετε την ίδια ομάδα μια βδομάδα αργότερα στον ημιτελικό Κυπέλλου. Ποια η διαφορά των δυο αγώνων;

«Το κίνητρο μας για το ματς του κυπέλλου, τώρα που έχει επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, είναι μεγαλύτερο για πολλούς λόγους. Πολύ βασικό για εμάς είναι πως πρόκειται για εντός έδρας αγώνα και θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί και μας υποστηρίζει, την χαρά με την πρόκριση μας στον τελικό. Παράλληλα, θέλουμε να αναδειχθεί το μπάσκετ γυναικών του τόπου μας.

Επιπρόσθετα, ένα κίνητρο για το επερχόμενο παιχνίδι είναι ότι η νικητήρια ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟ στον τελικό. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για τις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι του πρωταθλήματος, η Ελευθερία Μοσχάτου έχει ήδη συμμετάσχει σε αγώνες του εξωτερικού, ενώ εμείς όχι».

Στον ημιτελικό Κυπέλλου, ποιο κατά την άποψή σου θα είναι το κλειδί που θα σας έδινε την πρόκριση στον τελικό;

«Η ομάδα του ΟΑ Χανίων είναι μια ομάδα πολύ δεμένη, η οποία αποτελείται από νεαρές παίκτριες, με σχετικά μικρή εμπειρία. Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι δίνουμε το 100% του εαυτού μας και δεν καθησυχαζόμαστε. Το πάθος κι η ψυχή που υπάρχει σε αυτή την ομάδα, ασχέτως εμπειρίας, είναι απίστευτο.

Νομίζω ότι αυτό θα είναι και το κλειδί για τον επερχόμενο αγώνα και στόχος μας είναι να χαρούμε την όλη διοργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι τα Χανιά, ενώ έχουν ξαναδιοργανώσει το F4, είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλη ώθηση, κίνητρο και ταυτόχρονα και μεγάλη τιμή που θα λάβουμε μέρος».

«Δίνω ό,τι μπορώ για τα Χανιά και είμαι έτοιμη για κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στο μέλλον»

Η Τζωρτζίνα Τσιχλάκη μας μίλησε τόσο για τον ημιτελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όσο και για τις προσωπικές της επιδόσεις. Όπως τονίζει η Ελληνίδα αθλήτρια θέτει στόχους αυτοβελτίωσης κάθε σεζόν, ενώ πάντα δουλεύει για το κάτι παραπάνω. Έχει πολύ καλή γνώμη για τον προπονητή της Θάνο Σόφτση, αλλά και όλο τον οργανισμό του ΟΑ Χαχνίων.

Η τετραπέρατη παίκτρια έχει το στοιχείο της έκπληξης στο σουτ, ενώ παράλληλα με τη σκληραγώγηση σε ματς της Α1 πλέον αποκτά ολοένα και περισσότερες εμπειρίες.

Θα ρίσκαρες κάποια πρόβλεψη όσον αφορά τον έτερο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;

«Είναι αναμφισβήτητα οι δυο καλύτερες ομάδες της Ελλάδος με πολύ γεμάτα ρόστερ και καταξιωμένους προπονητές. Δεν χωράει πρόβλεψη σε τέτοιου είδους αγώνα, σίγουρα θα παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό ντέρμπι. Έτσι απλά από μεριάς μου εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και να βγει κερδισμένο το γυναικείο μπάσκετ».

Σε είδαμε να αγωνίζεσαι σε όλα τα ματς φέτος μέχρι στιγμής. Πιστεύεις ότι είναι μια καλή σεζόν για εσένα; Θεωρείς ότι ακολούθησες το πλάνο; Βοήθησες; Είναι κάτι που σου έλειψε και θα μπορούσες να είχες κάνει;

«Φέτος η ομάδα των Χανίων και ειδικότερα ο προπονητής μου Θ. Σόφτσης μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Προσωπικά κάθε χρόνο θέτω στόχους αυτοβελτίωσης και δουλεύω πολύ για το κάτι παραπάνω, περιμένοντας τη κάθε ευκαιρία να αναδείξω το ταλέντο μου.

Στο δεύτερο γύρο της φετινής χρονιάς , πιστεύω ότι άρπαξα την ευκαιρία που μου δόθηκε και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα στο μέγιστο. Γενικά είμαι ευχαριστημένη και δεν νιώθω ότι μου έχει λείψει κάτι. Ευτυχώς έχω ανθρώπους δίπλα μου , οι οποίοι με στηρίζουν κι είμαι έτοιμη για οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί στο μέλλον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…