Κεντρική Διεθνή Τζόρτζεβιτς: «Όλα ήρθαν από τις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς»

Τζόρτζεβιτς: «Όλα ήρθαν από τις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς»

aleksandar sasa djordjevic e1650117453654 jpg

O Σάσα Τζόρτζεβιτς εξιστορεί ιστορίες από τον τελικό της Παρτιζάν με την Μπανταλόνα στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

«Για εμάς κάθε σεζόν ήταν μία ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα τίτλο. Η Παρτιζάν μας έδινε αυτή την ευκαιρία. Και στη
Γιουγκοσλαβία, ήταν γνωστό, πως η ηλικία ήταν ένας αριθμός. Οι προπονητές μας έδιναν την ευκαιρία αν την αξίζαμε».

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος απουσίασε από το πάρτι για τη συμπλήρωση των 30 ετών από το πρώτο μπασκετικό θαύμα της Πόλης, θυμήθηκε τα ένδοξα νιάτα του. Τότε που το δικό του εκτός ισορροπίας buzzer-beater τρίποντο εκτέλεσε την Μπανταλόνα και χάρισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Παρτιζάν, σαν σήμερα στις 16 Απριλίου του 1992.

«Το προσόν του Ομπράντοβιτς»

Ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε και άξιζε δεν είναι άλλος από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. «Περάσαμε αρκετό χρόνο όλοι μαζί ταξιδεύοντας. Είχαμε εξαιρετική χημεία και διασκεδάζαμε ο ένας με την παρέα του άλλου. Οι νεαροί έφεραν ενθουσιασμό και ενέργεια. Ο Ζέλικο δεν μας έδωσε χρόνο για να δούμε τις ταυτότητές μας. Βέβαια, είχαμε και ποιότητα», είπε ο Τζόρτζεβιτς, μιλώντας στην MozzartSport, αναφερόμενος στη νεανικότητα της ομάδας εκείνης.

Και συνέχισε μιλώντας για τον Ζοτς: «Όλα ήρθαν από τις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς στην προπόνηση. Οι νεαροί ωρίμασαν πιο γρήγορα, τουλάχιστον αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους στο παρκέ. Συγκέντρωση για 40 λεπτά, σωστά σουτ, έξτρα πάσες, έξτρα διεισδύσεις και βοήθεια ο ένας στον άλλον. Δεν υπήρχε προπόνηση, στην οποία να μην είσαι εκεί όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Αυτό ήταν το προσόν του Ομπράντοβιτς».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…