Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Την Τετάρτη στον εισαγγελέα ο Δασκαλάκης για να καταθέσει κατά της Πισπιρίγκου

Την Τετάρτη στον εισαγγελέα ο Δασκαλάκης για να καταθέσει κατά της Πισπιρίγκου

Πάτρα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας είναι ραγδαίες και κάθε μέρα μια νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Νωρίτερα έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα καταθέσει αύριο στον εισαγγελέα εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου. Επιπλέον η ανακρίτρια ζήτησε άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορούμενης.

Στην ανακρίτρια πηγαίνει την Τετάρτη ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου Μάνος Δασκαλάκης ώστε να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

Και επίσημα εναντίον της συζύγου του για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας στρέφεται ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος την Τετάρτη πηγαίνει στην ανακρίτρια ώστε να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης στηρίζει πλέον την κατηγορία και πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου την Τζωρτζίνα.

Την μεταστροφή αυτή του Μάνου Δασκαλάκη είχε προαναγγείλει και ο κοινός συνήγορος του ζευγαριού, Αποστόλης Λύτρας που είχε δηλώσει πως το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο στο δικαστήριο.

Έτσι ο Μάνος Δασκαλάκης σύμφωνα με το MEGA αναμένεται την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη να μεταβεί στην ανακρίτρια για να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας, ενώ θα λάβει γνώση και της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «μπαμ», προ ημερών είχε αναφέρει: «Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα! (και η φωνή του αρχίζει να σπάει και να βουρκώνει). Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο! Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φθάσει αυτή η στιγμή…»

Άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου ζητά η ανακρίτρια

Ανοίγει η ποινική έρευνα με την τακτική έρευνα να προχωρά στις πρώτες ενέργειες επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την αναζήτηση των συνθηκών θανάτου του παιδιού.

Η δικαστική λειτουργός αιτήθηκε ήδη στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο την έγκριση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών, της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωτζίνας.

Για το αίτημα της κ. Σαλάππα θα υποβάλει άμεσα την πρόταση του στους δικαστές που θα αποφανθούν, ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης που χθες ήταν εκείνος στον οποίο οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 33χρονη και εν συνεχεία από κοινού με την δικαστική λειτουργό ομονόησαν στην προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού.

Η προσδοκία των δικαστικών λειτουργών είναι να εντοπιστούν από την άρση των επικοινωνιών της κατηγορουμένης, αξιοποιήσιμα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την 33χρονη και κινήσεις της πριν από κρίσιμους χρόνους.

Ένα σημείο που θα μπορούσε να φωτίσει ο εξονυχιστικός έλεγχος των επικοινωνιών είναι οποιοδήποτε εύρημα που θα έδινε απάντηση για τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή της μητέρας, σύμφωνα με την δικογραφία, η θανατηφόρα ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας που χορήγησε στο κοριτσάκι. Αν δηλαδή προκύψουν από την ανάκτηση δεδομένων, αναζητήσεις της 33χρονης για την επίμαχη ουσία και τον τρόπο που θα μπορούσε να την αποκτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα έχουν κατασχέσει ,μεταξύ άλλων, οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ελεγχθούν άμεσα από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας ώστε να γίνει ανάκτηση δεδομένων και να εντοπιστούν μηνύματα και επικοινωνίες της κατηγορούμενης.

Παράλληλα, η κ. Σαλάππα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση γιατρούς, τόσο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όσο και από το Ωνάσειο και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα τις τελευταίες ημέρες πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Κατάθεση επίσης θα κληθούν να δώσουν στην δικαστική λειτουργό και πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο σύζυγος της 33χρονης. Ο τελευταίος φαίνεται να έχει δηλώσει πως έχει πρόθεση να μεταβεί στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου «να πάρει απαντήσεις» για την υπόθεση.

Το σενάριο που «ξεκλειδώνει» νέα σύλληψη συγγενή

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε χθες, Δευτέρα, την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιρίδας, με την εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Οι έρευνες αναμένεται να οδηγήσουν, μάλιστα, σε ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του Mega, εφόσον επιβεβαιωθεί πως ο θάνατος της μικρής Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, τότε θα ακολουθήσει ποινική δίωξη εις βάρος κι άλλου προσώπου.

Αυτή είναι η λογική εξέλιξη, καθώς έχει γίνει γνωστό πως το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας ήταν τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και μία στενή συγγενής της.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…