-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τι είναι η λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη που βρέθηκαν στη Τζωρτζίνα

Τι είναι η λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη που βρέθηκαν στη Τζωρτζίνα

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου

Δύο ακόμα ουσίες η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις. Τι είναι όμως αυτές οι ουσίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοξικολογικό έλεγχο της Τζωρτζίνας που πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών εντοπίστηκαν εκτός από την κεταμίνη και οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη. Πρόκειται για ουσίες που μπορεί να δοθούν ενδονοσοκομειακά, και ειδικά κατά τη διαδικασία ανάνηψης.

Ωστόσο, και οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο «στόχαστρο» των Αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι ουσίες αυτές δεν ήταν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγούσε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου στην 9χρονη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν.

Τι είναι η λιδοκαϊνη:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Τι είναι η πριλοκαΐνη:

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Πηγή: Dnews.gr

Ακολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ