Κεντρική Γυναίκες Σταυριανή Βιντσιλαίου: Η πολυτιμότερη Ελληνίδα των Εσπερίδων

Σταυριανή Βιντσιλαίου: Η πολυτιμότερη Ελληνίδα των Εσπερίδων

Βιντσιλαίου Εσπερίδες

Η Σταυριανή Βιντσιλαίου ενταγμένη σε ένα πολύ σοβαρό σύνολο όπως οι Εσπερίδες κατάφερε να ξεχωρίσει. Με την παρουσία της ήταν καταλυτική σε αρκετά παιχνίδια, ενώ πραγματοποίησε  πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια.

Αρχικά είναι σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι έδειξε αντοχή και σταθερότητα μέσα στο χρόνο. Αγωνίστηκε και στα 20 ματς που έδωσαν οι Εσπερίδες στην Α1 Γυναικών. Όπως θα δούμε και παρακάτω υπάρχουν συστήματα στα οποία της δίνεται το σουτ, με τον κόουτς Νανάκο, αλλά και τις συμπαίκτριές της να της δείχνουν σημαντικό μερίδιο της εμπιστοσύνης τους.

Υπενθυμίζεται ότι με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα η Βιντσιλαίου αναδείχθηκε καλύτερη αμυντικός της Α1 γυναικών για την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά συνεχίστηκε και φέτος όπου πρόσθεσε περισσότερη δημιουργία στο ρεπορτόριό της.

Βιντσιλαίου: Μια… «γκαρντ» στα φόργουορντ

Η δυναμική φόργουορντ είναι τρίτη σκόρερ των Εσπερίδων συνολικά ενώ είναι η πρώτη ανάμεσα στις γηγενείς συμπαίκτριές της, έχοντας 9.4 πόντους κατά μέσον όρο. Είναι πίσω από την τρομερή Πότερ που τερμάτισε τη σεζόν με 20.8 πόντους κατά μέσον όρο, αλλά και την τρομερή Μπάραχμαν που τελείωσε την αγωνιστική περίοδο έχοντας 17.3 πόντους κατά μέσον όρο.

Άλλο ένα πολύ καλό στοιχείο στο παιχνίδι της Σταυριανής Βιντσιλαίου, είναι η δημιουργία μέσα από το ζωγραφιστό. Η 23χρονη φόργουορντ με τη φανέλα των «μωβ» μοίρασε 45 ασίστ σε 20 ματς. Είναι πίσω από την Κασάπογλου και την μπάραχμαν που είναι γκαρντ, αλλά και την Πότερ που είναι η… δεινόσαυρος στην ομάδα της Καλλιθέας. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής θέλει από τις φόργουορντ να υπάρχει αντίληψη και ευρύ οπτικό πεδίο. Ουσιαστικά η Βιντσιλαίου όπως και η Πότερ έγιναν «γκαρντ» δίπλα στις γκαρντ δίνοντας πάσες είτε κοντά στο καλάθι είτε (όταν τραβούσαν τα μαρκαρίσματα πάνω τους) έξω στην περιφέρεια αναζητώντας καλές προϋποθέσεις για σουτ.

stavriani me pao scaled e1650621034545

Ένας ακόμα τομέας που κάνει τη «Βίντσι» πολύτιμη για την ομάδα της είναι η ανανέωση επιθέσεων. Ριμπάουντ, κλεψίματα και κερδισμένα φάουλ είναι τομείς που ήταν από τις διακριθείσες της ομάδας, αλλά και η καλύτερη ανάμεσα στις Ελληνίδες των Εσπερίδων. Πι συγκεκριμένα, τα 91 ριμπάουντ που «κατέβασε» τη φέρνουν στην 3η θέση ανάμεσα σε όλο το ρόστερ, καθώς είναι πίσω από τις Πότερ (ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ με 228!) και Μπάραχμαν (ΤΡΟΜΕΡΗ γκαρντ με 100 ριμπάουντ).

Επίσης, όσον αφορά τα κερδισμένα φάουλ η Σταυριανή Βιντσιλαίου κέρδισε 52 σε 20 αγώνες. Αυτό της δίνει την 3η θέση στο υπάρχον ρόστερ, καθώς είναι πίσω μόνο από τις Πότερ και Μπάραχμαν. Στον τομέα αυτό τα πήγαινε καλά και η εξαιρετική Πατεράκη, η οποία όμως… «επιστρατεύτηκε» προκειμένου να σηκώσει πρωτάθλημα στην Α2 με τον Εύνικο.

Ακόμα στον τομέα που η στατιστική ονομάζει efficiency, δηλαδή επιδραστικότητα στο παιχνίδι της ομάδας, η Ελληνίδα φόργουορντ συνέλεξε 133 μονάδες αξιολόγησης. Αυτή η επίδοση τη φέρνει πίσω μόνο από την Πότερ η οποία συγκέντρωσε 274, δείχνοντας τη σημαντικότητα και των δυο στην εφετινή σεζόν.

Τέλος, σχετικά με τα κλεψίματα πέτυχε 32 σε 20 ματς. Είναι τέταρτη ανάμεσα στις συμπαίκτριές της, με την… αειθαλή Θάλεια Κασάπογλου να είναι στην 3η θέση με 36!

Εν κατακλείδι:

Η Σταυριανή Βιντσιλαίου με τη φετινή καταπληκτική της σεζόν, έδειξε ότι είναι ομαδική παίκτρια και ότι μπορεί να προοδεύει κάθε χρόνο. Ακόμα φάνηκε ότι ενταγμένη σε ένα πολύ σοβαρό σύνολο με ρόλους μπορεί να συνεισφέρει με το πολυδιάστατο παιχνίδι της. Αναμφίβολα η κατάστασή της αποδεικνύει ότι ετοιμάζεται προκειμένου να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα της…

Παρεπιπτόντως, σε θεωρητικό επίπεδο αν οι Εσπερίδες διατηρήσουν το βασικό τους κορμό και παίξουν προκριματικά Eurocup γυναικών, τόσο η Βιντσιλαίου, αλλά και άλλες παίκτριες θα σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη μπασκετική εξέλιξη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…