Κεντρική Γυναίκες Σπανού: Έβαλε μπροστά τη… σκούπα και πάει για πρωτάθλημα

Σπανού: Έβαλε μπροστά τη… σκούπα και πάει για πρωτάθλημα

Σπανού

Τη…. σκούπα έβαλαν μπροστά η Αρτέμιδα Σπανού και η Πολκοβίτσε προκειμένου να περάσει στους τελικούς της πολωνικής Εξτρακλάζα γυναικών. Η ομάδα της Ελληνίδας φόργουορντ επικράτησε εκτός έδρας με 54-44 επί της Γκορζόφ, κάνοντας το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, οι «πορτοκαλί» θα συναντήσουν στους τελικούς τις «πράσινες» της Λουμπλίν.

Η Σπανού έμεινε στο παρκέ περίπου 33 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτά σημείωσε 11 πόντους με 4/6 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Ακόμα «κατέβασε» και 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση για την αθλήτρια που γράφει τη δική της ιστορία στην Πολωνία, καθώς αν η ομάδα της κατακτήσει το πρωτάθλημα θα έχει κάνει δυο νταμπλ σε δυο διαδοχικές αγωνιστικές σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Σπανού κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στη Γκντύνια της Πηνελόπης Παυλοπούλου. Στη Γκντύνια βέβαια αγωνίζονταν πέρσι και κατέκτησε το νταμπλ και με τις «κίτρινες»

Την εφετινή σεζόν η Γκντύνια έμεινε στους ημιτελικούς, καθώς αποκλείστηκε από τη Λουμπλίν αν και στο τελευταίο ματς πάλεψε μέχρι και την παράταση όπου ηττήθηκε με 102-96. Η πολωνική ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον δημιουργικό οίστρο της Παυλοπούλου, που μοίρασε 12 ασίστ! Η Ελληνίδα γκαρντ έφτασε κοντά στο τριπλ νταμπλ καθώς είχε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Παναθηναϊκός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α…