Κεντρική Basket League Σχίζας: «Νίκη για να κυνηγήσουμε την εξάδα»

Σχίζας: «Νίκη για να κυνηγήσουμε την εξάδα»

Σχίζας, Άρης

Ο Άρης υποδέχεται στην αυριανή 23η αγωνιστική τον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σχίζας μίλησε για την ψυχολογία της ομάδας αλλά και το ντέρμπι.

Αναλυτικά:

«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη στο Περιστέρι. Μας χαροποιεί και είμαστε με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και στον πρώτο γύρο πριν από το ίδιο ματς μετρούσαμε σερί 3-0 και όλοι ξέρουμε πώς κατέληξε ο αγώνας.

Οπότε, είμαστε πολύ προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα μετά από τη νίκη στο Περιστέρι.

Αυτοί οι αγώνες είναι οι πιο ωραίοι όταν είσαι αθλητής, να είσαι μέσα στο παρκέ και να βιώνεις αυτήν την ατμόσφαιρα. Δεν έχουν συχνά τα γήπεδα τέτοια ατμόσφαιρα.

Εμένα με χαροποιεί που βρίσκομαι για ακόμα μία φορά σε τέτοιο παιχνίδι. Είναι απ’ αυτά τα παιχνίδια για τα οποία θα λέω αργότερα ιστορίες στην κόρη μου. Για την ένταση, για τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο.

Σίγουρα τέτοια ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια. Είναι περισσότερο αγώνες ενέργειας και πάθους και τα κερδίζει η ομάδα που τα θέλει περισσότερο. Νομίζω ότι και το αυριανό ντέρμπι εκεί θα κριθεί. Όχι τόσο στις τακτικές λεπτομέρειες, αλλά στην ενέργεια.

Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως πάντα. Έχει ένα λόγο παραπάνω για να έρθει αύριο στο γήπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το ματς για να παρουσιάσουμε στον κόσμο μας έναν ΑΡΗ που θέλει να βλέπει: μαχητικό για 40 λεπτά.

Πέρα από το γόητρο, το ντέρμπι είναι σημαντικό και βαθμολογικά. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, είμαστε σε τροχιά για εξάδα. Κάτι που σημαίνει ότι θα παίξεις με έναν αντίπαλο σαφώς πιο βατό από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Από κει και πέρα, μπορούν να γίνουν τα πάντα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…