Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε στην πεντάωρη απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε στην πεντάωρη απολογία της

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Για πέντε ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούνταν στην ανακρίτρια κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη προσήλθε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά κλήθηκε να απαντήσει και σε δεκάδες ερωτήσεις από την ανακρίτρια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν παραδέχθηκε ενοχή της ενώ προσπάθησε να απαντήσει στο βαρύ κατηγορητήριο που της προσάπτεται

Για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος και τόνισε πως οι γιατροί έδωσαν στο παιδί την ουσία και μάλιστα σ’ αυτή την υπερβολική ποσότητα.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει και σε αρκετές ερωτήσεις για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δεν κατέθεσε κάτι ποινικώς αξιόλογο σε βάρος του συζύγου της, περιέγραψε όμως λεπτομερώς τη σχέση της μαζί του. Δικαστικές πηγές του ΣΚΑΪ, εκτιμούσαν πάντως τις εξηγήσεις που έδωσε ως «άνευ σημασίας», καθώς το κατηγορητήριο είναι «δεμένο» με περισσότερες από 70 μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών.

Οι απαντήσεις που έδωσε στα κρίσιμα ερωτήματα

Σχετικά με το μονόκλινο δωμάτιο που ήθελε για την Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε πως «Δεν ζήτησα ποτέ μονόκλινο δωμάτιο. Το παιδί το δικαιούται λόγω τετραπληγίας».

Για τις κάμερες για τις οποίες φέρεται να ρωτούσε συχνά, δήλωσε πως «Έχω πέσει θύμα κλοπής γι αυτό ρώτησα αν υπάρχουν κάμερες».

Σχετικά με τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς ανέφερε: «Είπα τη φράση “τώρα θα κάνει το μεγάλο επεισόδιο, αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα” για να είναι προσεκτικοί οι γιατροί».

Τέλος σύμφωνα με το υπόμνημα η κατηγορούμενη αναφέρει ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας καταγράφεται στις 14:30 το μεσημέρι, όμως το παιδί έχει παλμό μέχρι τις 15:10. Αυτό σημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν μακριά από το παιδί για τουλάχιστον 20 λεπτά την ώρα που πέθανε, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν για τη δράση της κεταμίνης πως μπορεί κάποιος να καταλήξει μέσα σε 20 λεπτά.

roula1

Απαντήσεις στην υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Απαντώντας στα όσα φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια προς υπέράσπισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με τον χρόνο στον οποίο δύναται να σκοτώσει η κεταμίνη, ο Γρηγόρης Λέων, τόνισε: «Να διευκρινίσουμε ότι η κεταμίνη έχει μια πολύ σύντομη δράση. Από τη στιγμή της χορήγησης έχει μια δράση στα 3 λεπτά, έναρξη πάρα πολύ σύντομη και το πικ της φτάνει στα 20 λεπτά.

Αυτό που μπερδεύουν κάποιοι είναι ότι όταν κάνουμε το επεισόδιο, όταν έχουμε την κλινική εικόνα, έχουν περάσει από από 20 λεπτά μετά βεβαιότητας. Στα πιο έντονα συμπτώματα μιλάμε για μετά από 20 λεπτά. Πρέπει να υπολογίζουμε από την έναρξη του επεισοδίου. Οι γιατροί εκλήθησαν όταν είχαμε το επεισόδιο, όχι προληπτικά.

Σαφώς η παρέμβαση των γιατρών παίζει ρόλο. Όταν λέμε για θανατηφόρο δόση, εννοούμε ότι είναι μια πολύ υψηλή δόση που στο πικ της φέρνει τέτοια συμπτωματολογία και κατάρρευση του οργανισμού που δεν είναι αναστρέψιμη. Οι γιατροί εκλήθησαν στο πιο κρίσιμο σημείο που το παιδί χανόταν και προφανώς έκαναν το χρέος τους και της έδωσαν λίγο χρόνο ζωής ακόμα.

Έστω ότι φωνάζουμε έναν γιατρό σε μια δύσκολη κλινική εικόνα στα 18 λεπτά. Το άτομο δεν έχει πεθάνει, αρχίζει η ανάνηψη. Για άλλα 2 λεπτά το φάρμακο έχει χρόνο για να φτάσει στο ανώτερο σημείο του. Ενεργοποιείται μια διαδικασία δεν καταρρέει αμέσως ο οργανισμός. Θα παραταθεί αυτός ο χρόνος όσο αντέχει ο οργανισμός».

roula2

Κατεπείγουσα εξέταση και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου

Παράλληλα έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διαδικασία για την έρευνα των συνθηκών θανάτου των άλλων δύο παιδιών. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς ώστε οι έρευνες να «τρέξουν» ακόμα πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της Ίριδας και της Μαλένας δεν ξεκινούν από μηδενική βάση καθώς οι εισαγγελείς Ελευθεριανός και Ανδρέου που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν ήδη στοιχεία στα χέρια τους.

Λέων: Στην Ίριδα έχουμε πάρα πολλά ευρήματα

«Στην Ίριδα έχουμε τόσα πολλά ευρήματα που δεν αφήνουν περιθώρια στον ιατροδικαστή… Έχουμε αλλοιώσεις στον εγκέφαλο» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο ιατροδικαστής έχει προεξοφλήσει με δηλώσεις του από προηγούμενες ημέρες πως και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Ίριδας και της Μαλένας, θα αποδειχτούν δολοφονίες.

Ερωτώμενος όμως γιατί τα συγκεκριμένα πορίσματα για τα δύο πρώτα νεκρά παιδιά δεν βγήκαν στην πρώτη εξέταση, ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, απάντησε «Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν συνάδελφο. Αυτή τη στιγμή προέχει να βρούμε τις πραγματικές αιτίες θανάτου στα δύο παιδιά. Η συνάδελφος είχε μια κλειδωμένη παθολογική αιτία θανάτου, δεν είχε κάτι απροσδιόριστο ή μια χαραμάδα να συνδέει τους δύο θανάτους. Έκανε κάτι που θα κριθεί, μου κάνει εντύπωση ότι το επικαλείται και η μητέρα ως κάτι βέβαιο και μοναδικό».

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…