Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ρωσία και ΗΠΑ προχώρησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων, ποιοι είναι οι δύο άνδρες που αντάλλαξαν

Ρωσία και ΗΠΑ προχώρησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων, ποιοι είναι οι δύο άνδρες που αντάλλαξαν

διαπραγματεύσεις

Εντύπωση προκαλεί η είδηση πως Ρώσοι και Αμερικανοί προχώρησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Ο Τρέβορ Ριντ και ο Κονσταντίν Γιαρμοσένκο είναι οι κρατούμενοι που αντάλλαξαν ΗΠΑ και Ρωσία την ώρα που η μεταξύ τους ένταση φτάνει στα μεγαλύτερα επίπεδα από την εποχή της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα τη δεκαετία του 60′.

Η Μόσχα δίνει στην Ουάσινγκτον τον Τρέβορ Ριντ, έναν βετεράνο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η Ουάσινγκτον επιστρέφει στη Ρωσία τον Κονσταντίν Γιαροσένκο έναν Ρώσο πιλότο που εκτίει ποινή 20 ετών στο Κονέκτικατ καθώς καταδικάστηκε για λαθρεμπορία κοκαΐνης.

Η ανταλλαγή έλαβε χώρα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον πατέρα του Αμερικανού πιλότου, σύμφωνα με το CNN. «Το αμερικανικό αεροσκάφος προσγειώθηκε δίπλα από το ρωσικό με τους κρατούμενους να βγαίνουν από τα αεροσκάφη και να κατευθύνονται στο αντίθετο από εκείνο που τους έφερε, όπως στις ταινίες».

Σύμφωνα με συμβούλους του Τζο Μπάιντεν, η ανταλλαγή αφορά αυστηρά τους δύο άνδρες και δεν σηματοδοτεί καμία αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: Dnews.gr

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…