Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πότε καταργούνται τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

Πότε καταργούνται τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

rapid test

Λίγος καιρός απομένει μέχρι τη στιγμή που οι ανεμβολίαστοι θα σταματήσουν να κάνουν υποχρεωτικά rapid test για να πίνουν τον καφέ τους, να προσέρχονται στην εργασία τους, αλλά και για να μπαίνουν στα μαγαζιά.

Μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, όλα δείχνουν πως θα πάρουν σειρά η κατάργηση του rapid test και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το σχέδιο της αποκλιμάκωσης πηγαίνει προς τον Μάιο είπε προ ημερών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες που θέλουν το βασικό σενάριο για κατάργηση των τεστ και του πιστοιητικού να ορίζεται για τις 2 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν.

Η επιτροπή των ειδικών διαφωνεί με την άρση των μέτρων πριν από το Πάσχα και ορίζει τον οδικό χάρτη «εξόδου» από τους περιορισμούς για μετά την Πρωτομαγιά.

Εξάλλου, η συζήτηση για την άρση των μέτρων άνοιξε και με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα.

Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ο υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…