Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πώς θα αποπληρώσετε την εφορία με περισσότερες άτοκες δόσεις.

Πώς θα αποπληρώσετε την εφορία με περισσότερες άτοκες δόσεις.

άδεια

Με το ημερολόγιο στο χέρι θα πρέπει να βρίσκονται οι φορολογούμενοι προκειμένου να μην χάσουν καμία από τις 8 μηνιαίες δόσεις, με τις οποίες θα πληρωθεί ο φετινός φόρος εισοδήματος, μετά τη διαδικασία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.

Ωστόσο, πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο εξόφλησης του φόρου, οι τράπεζες δίνουν στους φορολογούμενους την επιλογή εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να έχουν διπλό κέρδος, καθώς πέρα από το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυξάνουν κατά τέσσερις δόσεις την αποπληρωμή του φόρου, κερδίζουν και την έκπτωση 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση. Προϋπόθεση ωστόσο, είναι τα φυσικά πρόσωπα να να υποβάλουν τη δήλωσή τους και στη συνέχεια να αποπληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί έως τις 29 Ιουλίου 2022.
Στην πραγματικότητα ο φορολογούμενος διατηρεί τη δυνατότητα να εξοφλήσει το φόρο με δόσεις και μάλιστα αυξημένες σε σχέση με αυτές που του επιτρέπει η εφορία, ενώ το ποσό εξοφλείται εφάπαξ από την τράπεζα. Ως αποτέλεσμα είναι να επωφελείται και από την έκπτωση του 3%.

Πέρα από αυτή τη δυνατότητα, οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν και κάθε δόση ξεχωριστά με κάρτα. Ταυτόχρονα, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το λογαριασμό προς την εφορία, χωρίς όμως τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ο φόρος θα επιμεριστεί και εδώ σε περισσότερες δόσεις, αλλά το τελικό κόστος θα επιβαρυνθεί με τόκο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η αποπληρωμή θα ξεκινήσει μετά από 40 ή 50 ημέρες, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος θέλει να κερδίσει χρόνο πριν ξεκινήσει την αποπληρωμή.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…