Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανακοινώσεις για rapid test, self test, μάσκες και σχολεία

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανακοινώσεις για rapid test, self test, μάσκες και σχολεία

πιθήκων δόση
Η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ανακοινώνει την πλήρη άρση των μέτρων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ανακοινωθεί η αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επόμενους μήνες.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους, χωρίς τα υποχρεωτικά μέχρι σήμερα rapid test.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καταργούνται με αρχή την 1η Μαΐου και έως τις 31 Αυγούστου, και καταργούνται παντού εκτός από τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, εκεί δηλαδή που δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας τον δρόμο πολλών ευρωπαϊκών κρατών, την Τετάρτη πιθανότατα θα ανακοινώσει μία σειρά από μέτρα που θα περιλαμβάνουν εστίαση, διασκέδαση, μάσκες αλλά και σχολεία.

Όσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές αναμένεται την Τρίτη 2 Μαΐου να γυρίσουν με το τελευταίο self test στο χέρι. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μετά το Πάσχα να καταργηθούν τα self test μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού ενώ για τις μάσκες, όπως έχει γράψει επανειλημμένως το Dnews αναμένεται να καταργηθούν στα σχολεία τουλάχιστον 20 μέρες πριν την λήξη των μαθημάτων.

Τέλος, οι χώροι που θα παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ, χώροι στους οποίους εύκολα μπορεί να υπάρξει συνωστισμός

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…