Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάτρα: Ψάχνουν και δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ψάχνουν και δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου
Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια αναφορικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν μπει και άλλες ουσίες που φέρεται να έχον χορηγηθεί στο 9χρονο κορίτσι με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής της.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαΐνη.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Χρυσάνθη Σαρδέλη, η κεταμίνη που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της Τζωρτζίνας, αλληλοεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλοεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε».

«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε πολλά άλλα φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε η καθηγήτρια.

«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σε ερώτηση αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».

Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδιου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μίλησε για την άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά αποτελέσματα, η οποίο οδήγησε στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Ελένη Ζαγγελίδου, τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται. «Πιθανότατα να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα», είπε.

Επίσης, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι ίσως υπάρχουν κοινά ευρήματα στη Μαλένα, στο αδερφάκι της Τζωρτζίνας. «Μπορεί τα παιδιά να έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους στοιχεία», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…