Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάτρα: «Κάποιος σήκωσε χρήματα της σπιτονοικοκυράς μετά το θάνατό της – Άφησαν χρέη 15.000 στη ΔΕΗ»

Πάτρα: «Κάποιος σήκωσε χρήματα της σπιτονοικοκυράς μετά το θάνατό της – Άφησαν χρέη 15.000 στη ΔΕΗ»

κεταμίνη Κατερινόπουλος Πάτρα Ίριδα Γαλεντέρης Λέων Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι μετά το θάνατο της 69χρονης έγινε ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό της.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ως δικηγόρος συγγενών της θανούσας, μίλησε για χρήματα που -όπως υποστηρίζει- βγήκαν από το λογαριασμό της σύνταξής της, μετά το θάνατο της γυναίκας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το τι έγιναν τα χρήματα της 69χρονης γυναίκας, η οποία νοίκιαζε το σπίτι στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, στην Πάτρα.

«Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για το θέμα της ανάληψης της σύνταξης. Έχουμε ανακαλύψει ότι από τον ΕΦΚΑ, έγινε η ανάληψη σε ΑΤΜ των Πατρών. Η εξέλιξη αφορά όποιον ήταν πληρεξούσιος και μπορούσε να κάνει την ανάληψη της σύνταξης», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς.

«Μετά τον θάνατο της 69χρονης έχει γίνει ανάληψη της σύνταξής της. Αυτό στοιχειοθετεί απάτη προς το δημόσιο, είναι ποινικά αδίκημα. Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει διαταγή γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, να δώσει η τράπεζα το βίντεο που μπορεί να βρίσκεται το πρόσωπο που έχει κάνει την ανάληψη», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Δεν έχει δηλωθεί ο θάνατος και η σύνταξη ακόμα αποδίδεται», ανέφερε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης που είχε το πληρεξούσιο έπρεπε να δηλώσει το θάνατο της 69χρονης για να διακοπεί η σύνταξη.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς υπήρξαν αγγελίες πώλησης πραγμάτων του ακινήτου της από την πλευρά της κ. Πισπιρίγκου. «Αυτά ο ο. Δασκαλάκης δεν τα γνώριζε;», διερωτήθηκε.

«Υπάρχουν και τραπεζικές αναλήψεις»

«Η 69χρονη ήθελε να μεταβιβάσει το οίκημά της στην μικρή Τζωρτζίνα, και οι γονείς της είχαν το θράσος να εκμεταλλευτούν την κατάστασή της σπιτονοικοκυράς, η οποία ήταν κλινήρης, αλλά και γύριζαν και video clip μέσα στο ακίνητο της θανούσης. Εκτός από την σύνταξη υπάρχουν και τραπεζικές αναλήψεις, για τις οποίες δεν μπορεί να μας ενημερώσει ακόμη η τράπεζα λόγω προσωπικών δεδομένων. Τις είχε κάνει προφανώς αυτός που είχε τη νομιμοποίηση», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Ζητήσαμε την αποσφράγιση της οικίας, γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει διαθήκη η 69χρονη. Επιπλέον, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ένα χρέος της τάξεως των 15.000 ευρώ στην ΔΕΗ, από το θάνατό της και μετά», κατέληξε.

Πηγή: Dnews.gr
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…